Σε ανακοίνωση του Δημάρχου Δοξάτου κ. Θέμη Ζεκερίδη, σχετικά με βανδαλισμούς σε σχολεία του Δήμου, αναφέρονται τα εξής:

Κατά τη διάρκεια της θητείας μας παρατηρήθηκαν συχνά βανδαλισμοί σε σχολεία του Δήμου μας. Τα συγκροτήματα στα οποία συχνά είχαμε τέτοιες ενέργειες ήταν το Γυμνάσιο – Λύκειο ΕΠΑ.Λ. κοινότητας Δοξάτου και τελευταία στο Δημοτικό Σχολείο της κοινότητας Κυργίων. Στο παρελθόν παρόμοιες ενέργειες παρατηρήθηκαν και σε άλλα σχολικά συγκροτήματα.

Εμείς και οι διευθύνσεις των σχολείων κάθε φορά ενημερώνουμε την αστυνομία προκειμένου να υπάρχει μια επισταμένη επίβλεψη των χώρων ώστε να επιβληθούν κυρώσεις εφ’ όσον εντοπισθούν οι δράστες. Επειδή όμως, πριν την καταστολή αυτών των φαινομένων, θα πρέπει να ενεργούμε προληπτικά, θεωρώ ότι πρέπει όλοι μας να εκδηλώσουμε ενέργειες για τον περιορισμό αυτών των φαινομένων. Μέχρι σήμερα οι αναφορές μας στην αστυνομία και στην εισαγγελία δεν είχαν αποτέλεσμα. Είναι γνωστό ότι για την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων βανδαλισμών γίνονται δαπάνες από τις σχολικές επιτροπές κυρίως, με αποτέλεσμα οι έτσι κι αλλιώς πενιχρές οικονομικές τους δυνατότητες να περιορίζονται ακόμη περισσότερο στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν λειτουργικές ανάγκες των σχολείων μας.

Η εύκολη άποψη ότι παιδιά προκαλούν τις συγκεκριμένες ζημιές δεν μπορεί να δικαιολογήσει την κατάσταση. Πρέπει λοιπόν δρώντας προληπτικά να νουθετήσουμε τα παιδιά μας να σέβονται τα δημόσια κτίρια και κυρίως τα σχολεία γιατί τελικά μέσα από τις δράσεις των παιδιών μας χαρακτηριζόμαστε και εμείς οι γονείς. Θα παρακαλούσα λοιπόν μιας και τα κατασταλτικά μέτρα δεν αποδίδουν, να κάνουμε μία προσπάθεια για αποφυγή τέτοιων φαινομένων.

Τέλος, θέλω να επαναδιατυπώσω μία άποψή μου που συχνά επικαλούμαι, ότι το να καταγγέλλουμε επώνυμα παραβατικές συμπεριφορές είναι πράξη ευθύνης και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηρίσει τους καταγγέλλοντες ως καταδότες.