ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΙΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

 

Μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας, την Τετάρτη 27 Μαΐου 2020. Πρόκειται για τη δεύτερη συνεδρίαση του σώματος με το συγκεκριμένο τρόπο, ο οποίος εφαρμόζεται στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού. Η συνεδρίαση διήρκεσε περίπου 2 ώρες και συζητήθηκαν 21 θέματα, τα περισσότερα εκ των οποίων ψηφίστηκαν ομόφωνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και σε αυτή τη συνεδρίαση, όπως συνέβη και στην προηγούμενη, δεν υπήρξαν προημερησίας διάταξης θέματα, με τον Πρόεδρο κ. Ανδρέα Χαραλαμπίδη να εξηγεί πως αυτό συμβαίνει γιατί η συνεδρίαση πραγματοποιείται με τηλεδιάσκεψη. Βέβαια πάλι υπήρξαν κάποιες ενστάσεις από πλευράς αντιπολίτευσης, όμως δεν δόθηκε συνέχεια στο θέμα.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο της συνεδρίασης ήταν το γεγονός ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «πόλη+ζωή» αποχώρησαν μετά τη συζήτηση και λήψη απόφασης του 1ου θέματος, το οποίο αφορούσε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου. Όπως εξήγησαν πρόκειται για στάση διαμαρτυρίας για τις εξελίξεις της υπόθεσης με τη ΔΕΚΠΟΤΑ (μη λύση της δημοτικής επιχείρησης), τονίζοντας ότι θα συμμετέχουν μόνο στα θέματα που οι ίδιοι κρίνουν σημαντικά. Βέβαια, λίγη ώρα αργότερα, όταν το σώμα συζητούσε για τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στα όρια του Δήμου, καταγράφηκαν… μπηχτές για το γεγονός ότι η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης απουσίαζε από τη συζήτηση του θέματος, το οποίο κρίθηκε ως πολύ σημαντικό από συμμετέχοντες στην τηλε-συνεδρίαση.

Όσον αφορά την ουσία του θέματος με τις αντικειμενικές αξίες, το Δημοτικό Συμβούλιο παρέχει γνώμη επί αυτών, χωρίς να έχει αποφασιστικό χαρακτήρα. Το σώμα αποφάσισε τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, με ένα εκπρόσωπο από κάθε παράταξη, έτσι ώστε άμεσα να εξετάσει το ζήτημα και να προτείνει νέες τιμές. Μάλιστα, σε νέα (δια περιφοράς αυτή τη φορά) συνεδρίαση, το απόγευμα της Δευτέρας 1 Ιουνίου, συζητήθηκε η πρόταση της διαπαραταξιακής επιτροπής.

Σχετικά με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού (αφορούσε κυρίως τη χρηματοδότηση του Πολιτιστικού Οργανισμού – Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας για την υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού), η Δημοτική Αρχή και οι παρατάξεις «Project Δράμα 2020» και «Προοπτική για τη Δράμα» ψήφισαν το θέμα όπως εισήχθη, η παράταξη «πόλη+ζωή» ψήφισε τη δική της εναλλακτική πρόταση, η «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» καταψήφισε και η «Λαϊκή Συσπείρωση» ψήφισε «λευκό».