ΑΠΟ 25 ΕΩΣ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Στο Κίεβο της Ουκρανίας από την 25 έως την 28 Μαρτίου, βρέθηκαν οι μαθητές της τάξης πιάνου της καθηγήτριας Ιωάννας Τριποδιανάκη του Δημοτικού Ωδείου Δράμας: Αθανασία Θεοδοσιάδου, Φωτεινή Καπετάνου, Χρυση Κύρκου, Μαρία -Ελένη Κωνσταντινίδου, Μαρία Λαζαρίδου και Γεωργία Σωτηρέλη, όπου συμμετείχαν στο 2ο Φεστιβάλ Ελληνοουκρανικής φιλίας.

Η συναυλία του Φεστιβάλ έλαβε χώρα στην αίθουσα συναυλιών της παιδικής Ακαδημίας του Κιέβου την 26η Μαρτίου στις 2μμ.,όπου συμμετείχαν και μαθητές της τάξης πιάνου της καθ. Ευγενίας Σελεστόβα. Στην συναυλία, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ακούστηκαν έργα Μ. Χατζιδάκι, Μ Θεοδωράκη, Γ. Κωνσταντινίδη, Berkovych, Chemberzhi, Revutsky, Riabchun. Η τελευταία συνθέτης ερμήνευσε συνθέσεις της, με ελληνικό στίχο, που δημιούργησε ειδικά για την περίσταση αυτή. Στους μαθητές και την καθηγήτρια δόθηκαν τιμητικά διπλώματα συμμετοχής.

Η καθηγήτρια Ιωάννα Τριποδιανάκη στις 27 και 28 Μαΐου βρέθηκε ως επίτιμο μέλος της επιτροπής του 4ου πανουκρανικού διαγωνισμού πιάνου, στον οποίο συμμετέχει ως μέλος από το 2016.

Τη συναυλία παρακολούθησαν μέλη της ελληνικής κοινότητας του Κιέβου, εκπρόσωποι της Πρεσβείας, καθώς και πολλοί γονείς και μαθητές της Ακαδημίας.

Η καθηγήτρια Ιωάννα Τριποδιανάκη, ευχαριστεί θερμά τους γονείς των μαθητών της, για την εμπιστοσύνη και την αμέριστη συμπαράστασή τους, την καθηγήτρια της Ακαδημίας του Κιέβου, Jewgenija Schellestova, για την άριστη συνεργασία, καθώς και τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού κύριο Ανέστη Τερζή για την εμπιστοσύνη και υποστήριξη στο έργο της.

Το πρώτο φεστιβάλ Ελληνοουκρανικής φιλίας, έλαβε χώρα στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας στις 4 και 5 Μαΐου 2017, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια των δύο