Προσκεκλημένη από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης και τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο συμπληρώνοντας σχεδόν 45 χρόνια στο θεατρικό σανίδι και την τηλεόραση, η Μελίνα Μποτέλλη, μία από τις κορυφαίες ηθοποιούς της Ελλάδας, ερμηνεύει στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής τον θεατρικό – μουσικό μονόλογο με τίτλο «Δυο γυμνά άσπρα χέρια», που η ίδια συνέγραψε και σκηνοθέτησε.

Το έργο αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας ύμνος στη Μητρότητα και την Τέχνη της Μουσικής. Τα «Δυο γυμνά άσπρα χέρια» είναι το αντίδοτο στην απίστευτη βία των ημερών και ειδικά κατά των γυναικών.

Η παράσταση αυτή ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2018 και παρόλα τα εμπόδια του covid-19, ταξίδεψε και θριαμβεύει σε όλη την Ελλάδα. Από Αθήνα έως Θεσσαλονίκη, από Χανιά έως Δράμα, από Ηράκλειο έως Σέρρες, από Μονεμβασιά έως Αμύνταιο, από Κέρκυρα έως Ορεστιάδα. Από πρωτεύουσα, συμπρωτεύουσα και πρωτεύουσες νομών, έως μικρές ακριτικές πόλεις της πατρίδας μας. Συγκλονίζει το κοινό, ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο και μορφωτικό επίπεδο.

Η σπουδαία πρωταγωνίστρια, που συνέδεσε το όνομά της με μεγάλες θεατρικές και τηλεοπτικές της επιτυχίες, θα αγγίξει τις ψυχές των Θρακών με τον θεατρικό – μουσικό της μονόλογο «Δυο γυμνά άσπρα χέρια». Στον χώρο που ταιριάζει απόλυτα στο έργο της. Το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Η ευαίσθητη Αρετή στη σειρά «Απών» της Μιρέλλας Παπαοικονόμου, η δυναμική τσιγγάνα μάνα Αφροδίτη στους «Ψίθυρους Καρδιάς» του Μανούσου Μανουσάκη και η εμβληματική μάνα της Κρήτης, Ουρανία Σταματάκη, στη σειρά «Της αγάπης μαχαιριά» του Στράτου Μαρκίδη και της Υβόνης Μεταξάκη, αγκαλιάζει με τα «Δυο γυμνά άσπρα χέρια» τη Θράκη.

Κείμενο – Σκηνοθεσία – Φωτισμοί – Ερμηνεία: Μελίνα Μποτέλλη

Σάββατο 26 Νοεμβρίου, ώρα 7 μ.μ.

Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

Είσοδος δωρεάν. Κρατήσεις θέσεων στο www.pamth.gov.gr

Η παράσταση είναι κατάλληλη και για παιδιά άνω των 6 ετών.