Άδωνις Γεωργιάδης/Copyright: Eurokinissi
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε ότι τα χρήματα που πήραν οι επιχειρήσεις από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 ήταν λιγότερα από τα αναμενόμενα και σημείωσε ότι θα υπάρξουν νέα εργαλεία για τη στήριξη της εστίασης

Ως μία «λεκτική υπερβολή σε μία συνδικαλιστική υπερβολή» χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, τη δήλωσή του για να του παραδώσουν οι επιχειρηματίες «τα κλειδιά των επιχειρήσεων της εστίασης». Παράλληλα ανέφερε ότι η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για τη στήριξη των επιχειρήσεων.

Στη συνέχεια ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο οποίος μίλησε στον ANT1, σημείωσε ότι προετοιμάζεται πρόγραμμα ΕΣΠΑ μόνο για τους επαγγελματίες της εστίασης και παραδέχθηκε ότι τα χρήματα που πήραν από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 ήταν λιγότερα από τα αναμενόμενα. Για αυτό το λόγο, θα υπάρξει προσπάθεια από κοινού με το υπουργείο Οικονομικών ώστε στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 να υπάρξει ειδικός αλγόριθμος για τους επιχειρηματίες της εστίασης, ενώ σημείωσε ότι θα ανακοινωθούν επιπλέον χρηματοδοτικά εργαλεία, για τους επιχειρηματίες περιοχών που είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα «κόκκινες».

Μέτρα «ακορντεόν»  – Δεν αποκλείεται τρίτο lockdown

Για την τακτική των μέτρων «ακορντεόν», η οποία συνεπάγεται το συνεχές άνοιγμα και κλείσιμο των καταστημάτων και των δραστηριοτήτων σημείωσε ότι αυτή είναι η τακτική που ακολουθούν όλα τα κράτη και δεν υπάρχει δυνατότητα να χειριστεί κανείς διαφορετικά την κατάσταση της πανδημίας. Παράλληλα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός τρίτου αυστηρού lockdown καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλάζουν συνεχώς.

Επιπλέον, ο Αδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο κυνήγι και το ψάρεμα σημειώνοντας ότι ο ίδιος πρότεινε να ανοίξουν αλλά επειδή πρόκειται για δραστηριότητες δεν μπορούν να μπουν ψηλά στη ιεράρχηση αυτών που πρέπει να ανοίξουν, η επιτροπή των ειδικών δεν έδωσε το «πράσινο φως».

Πηγή: ethnos.gr