ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΤΟΜΕΑΡΧΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Ε. ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Θ. ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

Σε κοινή δήλωση των Τομεαρχών Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Αχτσιόγλου και Δικαιοσύνης Θεόφιλου Ξανθόπουλου, για την επανέναρξη των πλειστηριασμών, αναφέρονται τα εξής:

«Στη τελική ευθεία εισήλθε η άρση κάθε προστασίας της πρώτης κατοικίας των οφειλετών.

Ξεκινά εκ νέου η σταδιακή διενέργεια των πλειστηριασμών, η οποία θα απελευθερωθεί πλήρως από την 1-6-2021, ταυτόχρονα με την εφαρμογή του νέου πτωχευτικού νόμου που προβλέπει πτώχευση και για τα φυσικά πρόσωπα και δήμευση της περιουσίας τους, ενώ ήδη το μέρος του πτωχευτικού που αφορά τους εμπόρους-οφειλέτες έχει τεθεί σε ισχύ από την 1-3-2021.

Στις επόμενες δύο εβδομάδες ξεκινούν οι πλειστηριασμοί ακόμη και της κύριας κατοικίας των οφειλετών, ενώ μέχρι τότε προστατεύονται μόνο κατ’ εξαίρεση και μόνο εφόσον ο οφειλέτης έχει ενταχθεί στα ανεπαρκή μέτρα στήριξης.

Η Κυβέρνηση αποδεικνύει ότι, ακόμα και εν μέσω πανδημίας, το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να εκποιηθούν με διαδικασίες fast track οι περιουσίες και τα σπίτια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και των εμπόρων. Αδιαφορεί για τις ανάγκες των πολιτών, μεριμνά μόνο για τις απαιτήσεις των τραπεζών και των funds».