ΑΡΘΡΟ
Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου
Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.
Κάποιοι κάνουν πάρτυ κάτω από το λεφτόδεντρο είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Πέτσας… – Ναι, κύριε Πέρα, λεφτόδεντρο υπάρχει, αλλά δεν υπάρχει η βούληση της Κυβέρνησης να μοιραστούν οι καρποί του όπως πρέπει και εκεί που πρέπει!
Αυτά ειπώθηκαν και αλλά πολλά που θα παραθέσω για να διαβάσουμε…
-Ναι, κ. Πέτσα, ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που δεν έχει ούτε τα προς το ζην, έχει την ανάγκη να ενισχυθεί από το «Λεφτόδεντρο» της Πολιτείας… Αλλά πού πηγαίνουν τα λεφτά;
α) Χρηματιστήριο: Πρώτο στον κόσμο σε απόδοση το ελληνικό χρηματιστήριο. β) Τράπεζες: Κέρδη μαμούθ με τις ανακεφαλαιώσεις και το διώξιμο των υπαλλήλων, γ) Εφοπλιστές: Τρελά τα κέρδη των εφοπλιστών. δ) ΟΤΕ: Υπεριδπλάσια κέρδη, ε) 500 κερδοφόρες επιχειρήσεις: Εκτίναξη κερδών στα ύψη, στ) Αττική οδός: Χρυσοφόρα κέρδη. Και ακολουθούν εκατομμύρια που πήραν τα Μ.Μ.Ε., οι Βουλευτές, οι ιδιωτικές κλινικές.
Η Αστική Τάξη προβάλλει τον πατριωτισμό. Δηλαδή πατριωτισμός έγινε η λεηλασία, η ληστεία, η αρπαγή από το υστέρημα του λαού για την ισοπέδωσε σε ο,τιδήποτε απέμεινε μισό-όρθιο στα χρόνια των Μνημονίων;
Το «μένουμε σπίτι» αρκεί να μην εξελιχθεί στο «μένετε σκλάβοι», διότι μετά τον κορωνοϊό θα ακολουθήσει ανεργία, εξαθλίωση, απελπισία, περιστολή δικαιωμάτων. Άρα το επιτελικό κράτος σχεδιάζει και αξιοποιεί τον αόρατο πόλεμο για να επιβληθεί για πάντα και χωρίς αντιστάσεις ένα ολοκληρωτικό νεκροταφείο κοινωνικών δικαιωμάτων.
Ταξική κοινωνία, ταξική περίθαλψη… Είπε ένας γιατρός: Θα λογαριαστούμε με αυτούς που διαμόρφωσαν το σύστημα και τα νοσοκομεία με κριτήρια αγοράς, χωρίς πρόβλεψη αντιμετώπισης αυξημένων υγειονομικών αναγκών. Ναι στην επίταξη των ιδιωτικών γιατρών – κλινικών.
Ένα σπάταλο αντιοικονομικό και κοινωνικό κράτος που δεν το εμπιστευόμαστε, επειδή είμαστε «αναλώσιμη ύλη» και μας έχετε για σφάξιμο, όταν πρόκειται να διασφαλιστούν τα πλούτη μιας χούφτας κροίσων που προκαλούν τους μαχόμενους κρατικούς γιατρούς.
Ο κορωνοϊός σκότωσε την Ε.Ε. και τον Καπιταλισμό λέει ένας Ιταλός. Όσο για τους γιατρούς της Κούβας που θα προταθούν για Νόμπελ, λόγω των σπουδαίων υπηρεσιών τους ανά τον κόσμο… Ναι το αξίζουν που το σοσιαλιστικό αυτός κράτος και με το εμπάργκο που τους έχει γίνει κι όμως έχουν εξελιγμένο δημόσιο σύστημα υγείας και χρήση υψηλής τεχνολογίας, όπως αποδείχθηκε, με κοινωνικό μοντέλο προφύλαξης ασθενών και με ανεπτυγμένη έρευνα.
Ναι λοιπό στην αλληλεγγύη των λαών και τον διεθνισμό της με αξιοπρεπές πλαίσιο προστασίας της υγείας των λαών με διάγνωση, θεραπεία, εξειδικευμένα νοσοκομεία και όχι λεφτά μόνο σε εξοπλισμούς.