ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

 

Σειρά κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων για ζητήματα που σχετίζονται με την πανδημία του κορωνοϊού έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα από τους Βουλευτές του Ν. Δράμας κ. Θεόφιλο Ξανθόπουλο και κ. Χαρά Κεφαλίδου. Με τις ερωτήσεις και τις αναφορές του, οι δύο τοπικοί Βουλευτές θέτουν διάφορα θέματα που προέκυψαν στην ελληνική κοινωνία λόγω κορωνοϊού, ενώ κάποια εξ αυτών σχετίζονται και με τοπικές ανάγκες.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος, το τελευταίο χρονικό διάστημα κατέθεσε (μαζί με συναδέλφους του) ερωτήσεις σχετικά με το αν η Κυβέρνηση «προτίθεται να λάβει συγκεκριμένα οριζόντια μέτρα στήριξης των ελληνικών νοικοκυριών, της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας και της πραγματικής οικονομίας ή θα συνεχίσει να στηρίζει ιδεοληπτικά την μεγάλη επιχειρηματικότητα, ακόμη και εν μέσω πανδημίας». Επίσης, κατατέθηκε ερώτηση «για την λήψη ειδικών μέτρων στήριξης των καλλιτεχνών που πλήττονται από την πανδημία». Μια ακόμη ερώτηση που συνυπέγραψε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αφορά «τη λήψη μέτρων στήριξης των κτηνοτρόφων που απειλούνται με οικονομική καταστροφή λόγω των προβλημάτων διάθεσης των προϊόντων τους εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού». Ο κ. Ξανθόπουλος κατέθεσε ερώτηση και «για την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων στήριξης των καλλιεργητών θερμοκηπιακών προϊόντων λόγω της πανδημίας». Επίσης, ο Δραμινός Βουλευτής συνυπέγραψε ερώτηση με την οποία ζητείται «από την Κυβέρνηση την λήψη άμεσων μέτρων στήριξης των εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας που είτε αναμένουν την έκδοση προσωρινής-κύριας σύνταξης είτε βρίσκονται στη δεινή θέση να είναι μακροχρόνια άνεργοι και τους υπολείπεται μικρό χρονικό διάστημα για να βγουν στη σύνταξη». Ο κ. Ξανθόπουλος, μαζί με συναδέλφους του κατέθεσε ερώτηση για την «Επέκταση των μέτρων στήριξης στους γονείς που καταβάλλουν ενοίκια για φοιτητική στέγη», καθώς και για τα «Μέτρα στήριξης των κτηνοτρόφων που απειλούνται με οικονομική καταστροφή εξαιτίας των προβλημάτων στην διάθεση των προϊόντων τους λόγω πανδημίας του κορωνοϊού». Τέλος, ο Δραμινός Βουλευτής κατέθεσε ερωτήσεις, μαζί με συναδέλφους του από τον ΣΥΡΙΖΑ, για τα μέτρα στήριξης που πρέπει να ληφθούν για εργαζόμενους στις Κοινωφελείς Επιχειρήσεις, στα ΝΠΔΔ και στα ΝΠΙΔ των Δήμων, καθώς και για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την υποστήριξη των ελληνικών start-up επιχειρήσεων που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

Η Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κ. Χαρά Κεφαλίδου κατέθεσε ερώτηση μαζί με συναδέλφους της με την οποία ζητούν από την Κυβέρνηση «την επέκταση του μέτρου της μείωσης ενοικίου κατά ένα ποσοστό και στις φοιτητικές κατοικίες». Επίσης, η κ. Κεφαλίδου συνυπέγραψε ερώτηση με θέμα «Να σταματήσει η επιλεκτική επιλογή και να συμπεριληφθούν άμεσα και όλες οι κατηγορίες ΚΑΔ που αντιστοιχούν στον πρωτογενή τομέα (παραγωγοί και επιχειρήσεις) και χρήζουν μέτρων στήριξης». Ακόμη, η Βουλευτής του Ν. Δράμας κατέθεσε δύο αναφορές προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια με τις οποίες του γνωστοποιεί τις ανακοινώσεις της Ένωσης Γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, καθώς και του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας. Η κ. Κεφαλίδου ζητά από τον κ. Κικίλια να επιληφθεί επί των ζητημάτων που τίθενται από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και να ενημερώσει για τις ενέργειές του. Επίσης, η Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσε αναφορά προς Υπουργούς της Κυβέρνησης με την επιστολή του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας κ. Αναστάσιου Πούλιου, ζητώντας «Να ενταχθούν και οι δικηγόροι στην καταβολή του επιδόματος των 800 Ευρώ – Επιστολή Προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας», καθώς και αναφορά με επιστολή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), με την οποία ζητείται η «λήψη μέτρων για την προστασία όσων διαβιούν και εργάζονται σε κλειστές δομές». Τέλος, η κ. Κεφαλίδου κατέθεσε ερώτησεις για την «Άμεση ανάγκη επίλυσης των προβλημάτων που έχουν προκύψει από την εφαρμογή των ΠΝΠ και αφορούν στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια», αλλά και για την ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Μην παίζετε άλλο με την αγωνία των μαθητών! Ανακοινώστε την ύλη των Πανελλαδικών τώρα!».