ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

  • Το νησί της Αφροδίτης τουριστικός προορισμός 4 εποχών

 

Εκδήλωση για τις τελευταίες εξελίξεις του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου διοργάνωσε, το βράδυ της Τρίτης 19 Δεκεμβρίου 2017, στο ξενοδοχείο «Hydrama Grand Hotel», ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, σε συνεργασία με το Σύλλογο Κυπρίων Νομού Δράμας. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Λιθηρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Τουρισμού του Δήμου Δράμας κ. Δημήτρης Καραμπατζάκης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού – Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας κ. Ανέστης Τερζής, Διευθυντές Σχολείων, Πρόεδροι Συλλόγων, εκπρόσωποι ταξιδιωτικών γραφείων κ.α.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμμετοχή του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και του Συλλόγου Κυπρίων Ν. Δράμας, στην Ονειρούπολη, το τριήμερο από 16 έως 18 Νοεμβρίου, με δράσεις με την ονομασία «Παιχνίθκια, Παραμύθκια, Χορούς τζιαι Αρώματα από την Κύπρο μας.

Η παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου έγινε από την Υπεύθυνη Μάρκετινγκ του Γραφείου Αθηνών του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού κ. Ιωάννα Χατζηκωστή, η οποία ανέπτυξε τις ομορφιές του νησιού της Αφροδίτης, το οποίο αποτελεί τουριστικό προορισμό 4 εποχών. Ο λαμπερός ήλιος, ο λαμπερός πολιτισμός, οι φυσικές ομορφιές και η παραδοσιακή φιλοξενία είναι από τους σημαντικότερους λόγους για να πραγματοποιήσει κάποιος ένα ταξίδι στην Κύπρο, η οποία τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει δυναμική ανάπτυξη στον τομέα της φιλοξενίας επισκεπτών από χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο. Άλλωστε, λόγω της γεωγραφικής της θέσης αποτελεί σταυροδρόμι τριών ηπείρων.

Μιλώντας για την Κυπριακή παρουσία στην Ονειρούπολη, η κ. Χατζηκωστή ανέφερε: «Είχαμε την ευκαιρία να προσεγγίσουμε παιδιά που επισκέφτηκαν το περίπτερο της Κύπρου, τα παιδιά να ακούσουν κυπριακά παραμύθια, να ζωγραφίσουν και να κάνουν όμορφα πράγματα. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη φιλοξενία και για όλες τις παροχές που μας προσφέρατε απλόχερα». Στην ομιλία της κ. Χατζηκωστή παρουσίασε τι έχει γίνει στην Κύπρο το τελευταίο χρονικό διάστημα στον τομέα του τουρισμού, παρέθεσε πλήθος λόγων που αξίζει να γίνει μια επίσκεψη, ενώ απεύθυνε και κάλεσμα προς όλους τους παριστάμενους να ταξιδέψουν στο νησί της Αφροδίτης. Η κ. Χατζηκωστή ανέφερε ότι «η Κύπρος «βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων. Υπήρξε από την αρχαιότητα ένα κέντρο διερχομένων και λόγω της γεωγραφικής της θέσης» και πρόσθεσε: «Αυτή η πολύ έντονη προσέλευση ξένων είχε ως αποτέλεσμα το να αναχθεί σε ένα πολύ σημαντικό τουριστικό προορισμό, το οποίο συνεχίζεται φυσικά μέχρι σήμερα και έχουμε και πάρα πολύ καλή προσβασιμότητα αεροπορική, από πάρα πολλές αεροπορικές εταιρείες, από πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο. Ουσιαστικά είναι ένας τόπος με ελληνική ταυτότητα, με αρχαιότητες που μαρτυρούν ιστορία 11.000 ετών». Στη συνέχεια, με τη βοήθεια διαφανειών, η κ. Χατζηκωστή έκανε μια περιήγηση στις σημαντικές πόλεις του νησιού, όπως π.χ. την Πάφο, τη Λεμεσό, την Αγία Νάπα, τη Λευκωσία κ.α., παραθέτοντας τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητες κάθε τόπου.