Ο Βουλευτής Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος συνυπέγραψε την ερώτηση που κατέθεσε ο Ανδρέας Ξανθός, Βουλευτής Ρεθύμνου και Τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα: «Κυβερνητική αδιαφορία για τις ακάλυπτες ανάγκες οδοντιατρικής φροντίδας και τις ανισότητες στη στοματική υγεία».

Στη ερώτησή που συνυπογράφουν 41 Βουλευτές τονίζεται ότι η παροχή οδοντιατρικής φροντίδας από δημόσιες δομές είναι ιδιαίτερα περιορισμένη,  υπονομεύοντας το δικαίωμα πρόσβασης μεγάλης μερίδας του πληθυσμού σε δωρεάν οδοντιατρικές υπηρεσίες.

Κατόπιν τούτων, οι Βουλευτές ερωτούν τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, εάν υπάρχει πολιτικός σχεδιασμός για την ενίσχυση της δημόσιας οδοντιατρικής φροντίδας και τη  μείωση των ανισοτήτων στη στοματική υγεία του πληθυσμού, εάν θα στηριχθούν τα οδοντιατρεία των δομών του ΕΣΥ (Κέντρα Υγείας αγροτικού και αστικού τύπου, νοσοκομεία) και τα ειδικά οδοντιατρικά κέντρα (όπως η Μονάδα της 1ης ΥΠΕ στην οδό Λένορμαν), τόσο από άποψη επιστημονικής στελέχωσης όσο και από άποψη εξοπλισμού και αναλωσίμων.

Ερωτούν επίσης εάν θα υπάρξει πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για σταδιακή κάλυψη αναγκών οδοντιατρικής περίθαλψης των πολιτών μέσω σύμβασης με ιδιώτες οδοντιάτρους καθώς και ειδική μέριμνα για τη στοματική υγεία του παιδικού και μαθητικού πληθυσμού.