ΔΗΜ.Τ.Ο. ΔΡΑΜΑΣ Ν.Δ.

 

Στα πλαίσια της σειράς επαφών και συζητήσεων με Πολίτες για να ακούσουμε τα προβλήματά τους και να καταγράψουμε τις ιδέες και τις προτάσεις τους, η ΔΗΜΤΟ επισκέφτηκε την περασμένη Παρασκευή 9 Ιουνίου τη δεύτερη μεγαλύτερη τοπική κοινότητα του δήμου Δράμας, τη Χωριστή. Συμπτωματικά η επίσκεψη έγινε μία μέρα πριν την παρουσία και ομιλία εκεί του προέδρου του ΚΚΕ κυρίου Κουτσούμπα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης εκεί ο Πρόεδρος και μέλη της ΔΗΜΤΟ επισκέφθηκαν διάφορα καφενεία και μίλησαν με πολλούς κατοίκους της τοπικής κοινότητας. Το κύριο πρόβλημα που απασχολεί τους κατοίκους είναι το θέμα της ανεργίας των νέων αλλά και της δραστικής μείωσης των συντάξεων των ηλικιωμένων, από τις οποίες αποζούν και πολλά νεότερα μέλη των οικογενειών των εκάστοτε συνταξιούχων. Από τις συζητήσεις προέκυψε ότι οι εν λόγω κάτοικοι είναι πλέον εν γνώσει ότι τα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν ως διά μαγείας και με ένα άρθρο και ένα νόμο, όπως πρότειναν κατά το παρελθόν διάφορα πολιτικά κόμματα ή μορφώματα και σχηματισμοί, εξαπατώντας τους πολίτες και αποσπώντας τις ψήφους τους. Ταυτόχρονα βρίσκονται σε αγωνία και αβεβαιότητα ως προς το μέλλον, ειδικά αυτό των νέων, πολλοί από τους οποίους εξαναγκάστηκαν σε μια νέα μαζική μετανάστευση σε άλλες χώρες της Ευρώπης και όλου του κόσμου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συνοχή των οικογενειών και την συνεπαγόμενη αποστέρηση των νεότερων μελών τους από τους πιο ηλικιωμένους, αλλά και από την πατρίδα μας συνολικά και την οικονομία της και την άμυνά της. Μια κατάσταση που στο βαθμό που συμβαίνει (400.000 νέοι και μάλιστα άριστα καταρτισμένοι έφυγαν στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια, ως γνωστόν) είναι πλέον πολύ επικίνδυνη για τη χώρα μας.

Με τη σοφία πλέον που αποκτήθηκε, όχι μόνο από τη σχετικά σεβαστή ηλικία των περισσότερων συνομιλητών μας αλλά και από τα πρόσφατα πολιτικά παθήματα, διαψεύσεις και «διαλυμένα όνειρα» από την τραυματική εμπειρία ΣΥ.ΡΙΖ.Α., οι περισσότεροι συνομιλητές μας έπνεαν μένεα εναντίον αυτού του πολιτικού κατασκευάσματος, που από το τρεισήμισι τα 100 έφτασε κάποια στιγμή να έχει 36% (ευτυχώς τώρα κατακρημνίζεται) απλά διασπείροντας φρούδες ελπίδες και ανήκουστα ψεύδη και υποσχέσεις. Αλλά και περιμένουνε να δούνε τα απτά δείγματα πολιτικής γραφής από τη Νέα Δημοκρατία, για να πιστέψουνε ότι πραγματικά μια αλλαγή προς το καλύτερο και μια πραγματική ελπίδα μπορεί να υπάρξει. Η Νέα Δημοκρατία αυτή την περίοδο, πέρα από την επισήμανση των επαναλαμβανόμενων και τραγικών λαθών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., προσπαθεί όπως γνωρίζουμε να καταγράψει τα προβλήματα και τις προσδοκίες των πολιτών ώστε να διαμορφώσει ένα πολιτικό πρόγραμμα και πρόταση θα ανταποκρίνεται στις επιθυμίες τους αλλά και στις ανάγκες του τόπου. Από επισκέψεις και συνομιλίες με πολίτες όπως αυτή που πραγματοποιήσαμε, επιδίωξή μας είναι, επαναλαμβάνουμε, να καταγράψουμε τις ως άνω προτάσεις και επιθυμίες και να συμβάλουμε στην διαμόρφωση του πολιτικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

 

Ο Πρόεδρος

Γεωργιάδης Ελευθέριος

Για το Γραφείο Τύπου

Γκαρέλας Κωνσταντίνος