Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων όσων ενδιαφέρονται να αποτελέσουν ωφελούμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Δράμας για το έτος 2018. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προέλθουν στα 130 και 131 γραφεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας (8.00 – 13.00) στο Διοικητήριο για να υποβάλλουν την αίτησή τους. Όσοι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Δράμας πληρούν τα κοινωνικό-οικονομικά κριτήρια που έχουν καθοριστεί αυτομάτως καθίστανται δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ανεξαρτήτως των αριθμό αιτήσεων.

Για να ενημερώσει για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων ένταξης των ωφελούμενων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. η Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων του Δήμου Δράμας κ. Ιωάννα Κωνσταντινίδου, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου.

Η κ. Κωνσταντινίδου, στις δηλώσεις της, ανέφερε: «Η άσκηση κοινωνικής πολιτικής για το Δήμο Δράμας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Για αυτό και οργανώνει και υλοποιεί δράσεις, δομές και προγράμματα που στόχο έχουν να στηρίξουν ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Μια τέτοια δομή είναι και το Κατάστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Δράμας, το γνωστό σε όλους μας Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο λειτουργεί από το έτος 2012 με σκοπό να καλύψει τις βασικές ανάγκες των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.

Από την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου έως και τις 27 Οκτωβρίου είναι σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων για τους δικαιούχους της επόμενης χρονιάς. Δημότες και κάτοικοι του Δήμου Δράμας μπορούν να απευθύνονται στο 130 και 131 γραφείο στο Διοικητήριο, 8.00-13.00, για να υποβάλλουν αιτήσεις προκειμένου να εξεταστούν για να δούμε τον αριθμό των δικαιούχων.

Για το έτος 2017 οι αιτούντες είναι 825. Οι ωφελούμενοι όμως ανέρχονται στα 2.200 άτομα. Ο Δήμος μέχρι σήμερα έχει οργανώσει τρεις διανομές. Αναμένεται μια ακόμη διανομή, η οποία θα πραγματοποιηθεί το μήνα Δεκέμβριο στους ήδη υπάρχοντες δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Το Πάσχα διανείμαμε διατακτικές αξίας περίπου 29.500 ευρώ. Τέτοιες διατακτικές θα διανέμουμε και τα Χριστούγεννα.

Θεωρούμε ότι από τη δική μας την πλευρά κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να στηρίξουμε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού».

Όπως επεσήμανε η κ. Κωνσταντινίδου «δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός αιτήσεων. Όποιοι είναι δικαιούχοι εντάσσονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια έχουν ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, μέσα από τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του Καταστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης». «Όλοι εντάσσονται. Δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να απορριφθεί εάν πληροί τα κοινωνικό-οικονομικά κριτήρια» πρόσθεσε η κ. Κωνσταντινίδου. Όσον αφορά το εισόδημα των δικαιούχων, ανέφερε η κ. Κωνσταντινίδου, «έχει να κάνει με βάση τον αριθμό μελών της οικογένειας, έχει να κάνει με την κινητή και ακίνητη περιουσία, με τόκους, με εισοδηματικά κριτήρια, με το αν ανήκει σε κάποια ευάλωτη ομάδα πληθυσμού». Μάλιστα, η Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Δράμας υπογράμμισε ότι «τα κοινωνικό-οικονομικά κριτήρια είναι πολύ υψηλότερα σε σχέση με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Για ένα μεμονωμένο άτομο το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης έχει όριο τα 2.400 ευρώ, στο Κατάστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης το όριο είναι 4.200». Πάντως, ο αριθμός των αιτούντων για ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι διαρκώς αυξανόμενος. «Το 2016 είχαμε 720 εγκριθείσες αιτήσεις. Και για το έτος 2017 ανεβήκαμε στις 825» σημείωσε η κ. Κωνσταντινίδου.