Εντός της ημέρας, εκτός κάποιου συγκλονιστικού απροόπτου, αναμένονται να ανακοινωθούν οι αποφάσεις του Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου, όσον αφορά τα πρόσωπα διοίκησης του Δήμου από την 1η Σεπτεμβρίου έως και τη λήξη της δημοτικής περιόδου στο τέλος του 2023.

Εξάλλου την Παρασκευή 26 Αυγούστου είχε προηγηθεί συνάντηση του κ. Μαμσάκου με τα μέλη της δημοτικής ομάδας της παράταξής του, έτσι ώστε να ενημερωθεί για τις προθέσεις των Δημοτικών Συμβούλων της Δημοτικής Αρχής και να κινηθεί ανάλογα στις επιλογές του (Περισσότερα ΕΔΩ).

Εκτός ο Μ. Μουρβετίδης – Λιγότερες αρμοδιότητες για τον Α. Παναγιωτίδη

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο κ. Μαμσάκος θα προχωρήσει σε «ανασχηματισμό» της διοίκησης του Δήμου. Έτσι, ο Δήμαρχος Δράμας αναμένεται να μην ανανεώσει τη θητεία του Αντιδημάρχου κ. Μιχάλη Μουρβετίδη, ο οποίος ήταν αρμόδιος για Περιβάλλον – Πράσινο, Διοικητικές Υπηρεσίες και Πολιτική Προστασία. Ο κ. Μουρβετίδης είχε ενημερώσει τον κ. Μαμσάκο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης της δημοτικής ομάδας της παράταξης, πως σκέφτεται να είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια με την παράταξη του κ. Χριστόδουλου Τοψίδη.

Ένα άλλο πρόσωπο, το οποίο σκέφτεται υποψηφιότητα σε περιφερειακό επίπεδο με τον κ. Τοψίδη είναι ο κ. Αλέξης Παναγιωτίδης, ο οποίος ασκεί τα καθήκοντα του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και για θέματα Υγείας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο κ. Μαμσάκος θα διατηρήσει ως Εντεταλμένο Σύμβουλο τον κ. Παναγιωτίδη, μόνο όμως για θέματα Υγείας, αφαιρώντας από το «χαρτοφυλάκιο» του την Κοινωνική Πολιτική.

Αναβαθμίζονται ο Α. Δερματίδης και η Α. Τόλιου

Το κενό που θα δημιουργηθεί από τις παραπάνω αλλαγές, αναμένεται να καλυφθεί από τον κ. Ανέστη Δερματίδη και την κα Αναστασία Τόλιου.

Συγκεκριμένα ο κ. Μαμσάκος θα ορίσει ως Αντιδήμαρχο τον κ. Δερματίδη, αναθέτοντάς του τις αρμοδιότητες του Περιβάλλοντος και του Πρασίνου. Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί αν ο κ. Δερματίδης θα αναλάβει και τους τομείς των Διοικητικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας ή αν αυτοί θα περάσουν σε άλλον Αντιδήμαρχο. Μέχρι σήμερα ο κ. Δερματίδης ήταν Πρόεδρος στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου, από όπου αναμένεται να παραιτηθεί.

Όσον αφορά την Κοινωνική Υπηρεσία, αυτή θα ανατεθεί στην κα Αναστασία Τόλιου, η οποία είναι Αντιδήμαρχος Παιδείας – Αθλητισμού, αρμόδια για τα αδέσποτα ζώα, καθώς και Αναπληρώτρια Δημάρχου.

Επιστρέφει στο σχήμα διοίκησης του Δήμου ο Λ. Καλλινικίδης

Το κενό στη θέση του Προέδρου του Νομικού Προσώπου του Δήμου αναμένεται να καλυφθεί από τον κ. Λευτέρη Καλλινικίδη, ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ, καθώς και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, παραιτούμενος από τη συγκεκριμένη θέση στο τέλος του 2021.