Πέντε εντατικολόγοι από νοσοκομεία της Αθήνας μετακινούνται στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, με απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα.

Η μετακίνηση των γιατρών γίνεται σε συνεννόηση με τους ίδιους και με την Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας, προκειμένου να ενισχύσουν την φροντίδα των περιστατικών covid-19. Η πίεση στο σύστημα υγείας στη Βόρεια Ελλάδα είναι μεγάλη, ενώ η πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ σε Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία αγγίζει το 100%.

Το ιικό φορτίο συνεχίζει να παρουσιάζει αύξηση στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τις μετρήσεις στα αστικά απόβλητα της πόλης, που διενεργεί καθημερινά η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου του ΕΟΔΥ.

Η μέση τιμή των δύο πιο πρόσφατων μετρήσεων, δηλαδή της Δευτέρας 01/11 και της Τρίτης 02/11 είναι:

-Αυξημένη (+20%) σε σχέση με τη μέση τιμή των δύο αμέσως προηγούμενων μετρήσεων του Σαββάτου 30/10 και της Κυριακής 31/10.

-Ιδιαίτερα αυξημένη (+55%) σε σχέση με την μέση τιμή της προηγούμενης Δευτέρας 25/10 και Τρίτης 26/10.

Παράλληλα, σήμερα αναμένονται περισσότερα από 7.000 κρούσματα πανελλαδικά, ενώ στο «κόκκινο» μπαίνουν 4 ακόμα περιοχές, η Δυτική Αττική, η Φθιώτιδα, η Κοζάνη και η Ροδόπη.

Πηγή: newsbomb.gr