ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ Κ. ΜΠΛΟΥΧΟΥ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤ. ΠΕΤΣΑ, ΤΟΥΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥΣ Ζ. ΜΑΚΡΗ ΚΑΙ Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΤ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

Συνάντηση του Δημάρχου Θ. Ζεκερίδης και της Αντιδημάρχου Κ. Παπαζώτου, παρουσία του Βουλευτή Κ. Μπλούχου, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα

 

Σειρά επαφών με κυβερνητικά στελέχη είχαν το διήμερο 24 και 25 Φεβρουαρίου, ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Θέμης Ζεκερίδης και η Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων, Προγραμματισμού και Περιουσίας κ. Κυριακή Παπαζώτου, παρουσία του Βουλευτή Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Κωνσταντίνου Μπλούχου.

Τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Δοξάτου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή, τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου κ. Στάθη Σταθόπουλο και να θέσουν σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο, προωθώντας ταυτόχρονα και την επίλυσή τους.

Οι Θ. Ζεκερίδης, Κ. Παπαζώτου και Κ. Μπλούχος με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη

 

Συναντήσεις με Λ. Αυγενάκη και Ζ. Μακρή

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021, ο κ. Ζεκερίδης και η κ. Παπαζώτου, μαζί με τον κ. Μπλούχο, συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και συζήτησαν για θέματα υποδομών άθλησης και κυρίως για τα προβλήματα του κλειστού γυμναστηρίου Δοξάτου.

Την ίδια ημέρα, τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Δοξάτου, συνοδεία του Βουλευτή της Ν.Δ., είχαν συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Μακρή και της ζήτησαν να εκφράσει θετική άποψη σχετικά με την αναγκαιότητα δημιουργίας του νέου σχολικού κτηρίου του Γυμνασίου – Λυκείου Καλαμπακίου, κάτι το οποίο ευχαρίστως αποδέχτηκε. Επίσης, η κ. Μακρή ενημερώθηκε για όσα είχαν δρομολογηθεί από τη συνεργασία του Δήμου με την προκάτοχό της και ζητήθηκε η συμβολή της στην επίσπευση διαδικασιών και εγκρίσεων.

Τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Δοξάτου και ο κυβερνητικός Βουλευτής με την Υφυπουργό Παιδείας Ζ. Μακρή

Συνάντηση με τον Στ. Πέτσα

Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021, ο Δήμαρχος Δοξάτου και η Αντιδήμαρχος του Δήμου, παρουσία του κυβερνητικού Βουλευτή, συναντήθηκαν με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα και συζήτησαν θέματα που αφορούν τις προσκλήσεις του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Μάλιστα η κ. Παπαζώτου παρουσίασε τις προγραμματισμένες δράσεις για τις οποίες αναζητούνται χρηματοδοτήσεις. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναδείχτηκαν και άλλα θέματα όπως το Γυμνάσιο – Λύκειο Καλαμπακίου, τα αδέσποτα, η αγροτική οδοποιία, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, η ηλεκτροκίνηση, πράσινα σημεία και ψηφιακές εφαρμογές. Σε μια περίοδο που η αναδιαμόρφωση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» είναι προ των πυλών, ο Αναπληρωτής Υπουργός αφιέρωσε αρκετό από τον χρόνο του για να καθοδηγήσει τους ανθρώπους του Δήμου Δοξάτου σχετικά με τις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν. «Προχωράμε σε επανασχεδιασμό του προγράμματός μας και αναμένουμε θετική έκβαση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Δοξάτου.

Δύο προτάσεις προς χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο

Συνάντηση του κλιμακίου του Δήμου Δοξάτου και του Κ. Μπλούχου με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου Στ. Σταθόπουλου

 

Τέλος, ο κ. Ζεκερίδης και η κ. Παπαζώτου, μαζί με τον κ. Μπλούχο, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου κ. Σταθόπουλο. Στη συνάντηση ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο σχετικά με την απορρόφηση κατά 100% των πόρων του μεγαλύτερου προγράμματος του Πράσινου Ταμείου και για τις προσκλήσεις που προγραμματίζονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου ο Δήμος Δοξάτου κατέθεσε σε πρόσκληση του Πράσινου Ταμείου δύο προτάσεις προς χρηματοδότηση:

-Ανάπλαση σχολικής αυλής και χώρου πρασίνου Αγίου Αθανασίου, συνολικού προϋπολογισμού 140.000 ευρώ

-Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων οικισμού Φτελιάς, προϋπολογισμού 140.000 ευρώ

«Βρισκόμαστε σε αναμονή των εγκρίσεων των προτάσεων αυτών, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζουμε νέες προτάσεις για να μη χαθεί καμία ευκαιρία χρηματοδότησης», επεσήμανε ο κ. Ζεκερίδης.