ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

 

Σκευωρία: συνωμοσία που στρέφεται εις βάρος προσώπου ή προσώπων ή συνόλου θεσμού με χαλκευμένες κατηγορίες. Σκάνδαλο: συμπεριφορά, πράξη ή γεγονός που αντίκειται ή αντιτίθεται στα γενικά παραδεκτά και προκαλεί το κοινωνικό σύνολο, αγανάκτηση ή αντιδράσεις. Διαπλοκή: αλληλεξάρτηση συμφερόντων. Παραγραφή: απόσβεση, διαγραφή ενός διαπραχθέντος αδικήματος μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Ρετσινιά: «κηλίδα» που δύσκολα μπορεί κάποιος να ανασκευάσει ή να απαλλαγεί.

Ας δούμε λοιπόν σκάνδαλα και διαπλοκές που φυσικά δεν είναι σκευωρίες. Θα αναφερθώ μόνο ονομαστικά, αφού παλαιότερα ανέλυσα το θέμα με ονόματα και πολιτικά κόμματα. Άλλωστε όλη η Ελλάδα γνωρίζει τους πολιτικούς και τα κόμματα που δημιούργησαν σκάνδαλα με ζημία του δημοσίου χρήματος και «γέμισμα» της τσέπης τους, ενώ για χρόνια θα πληρώνει ο λαός μας.

Για αυτό μαύρισμα στις εκλογές όλων αυτών.

Σκάνδαλα: Πυρκάλ, ΕΤΒΑ, ΔΕΗ, σκάνδαλο Κοσκωτά, Τόμπρα – υποκλοπές ΟΤΕ-, ΚΥΠ, ΠΡΟΜΕΤ, Χρηματιστήριο, Siemens, ΔΕΚΟ, Βατοπαίδι, εξοπλιστικά, υπόθεση λίστας Λαγκάρντ, Novartis κ.α.

Νότης Μηταράκης, είπε (έχει ο ίδιος καταδικαστεί μετά από αγωγή εργαζόμενης για παραβιάσεις της Εργατικής Νομοθεσίας): «Η αέναη σκανδαλολογία ευτελίζει την Δημοκρατία», ενώ η Ν.Δ. προσθέτει να κλείσουν όλα (όλες οι υποθέσεις σκανδάλων εννοεί). Τα σκάνδαλα και τα κουκουλώματα έχουν ονόματα και δράστες. Η καταστροφή της χώρας έχει υπεύθυνους. Οι καθαροί δεν φοβούνται. Ούτε έχουν κριθεί υποθέσεις, ούτε έχουν λήξει, ούτε έχουν διαλευκανθεί από τα ελληνικά δικαστήρια. Εύλογα γιατί. Όσοι βασίστηκαν σε νόμους περί ευθύνης Υπουργών, «παραθυράκια» για το πόθεν έσχες (…) και στη συνεχή επωδό περί σκευωρίας θα προτιμούσαν να μην πάνε στις κάλπες με τα βαρίδια… του δικούς τους παρελθόντος!!! (Documento)

Πόντια κυρία μου είπε: Αν είχα κατηγορηθεί για το παραμικρό, ποτέ από ντροπή δεν θα έβαζα και ξαναέβαζα υποψηφιότητα κι ας είχα τάχα μου δικαιωθεί, γιατί πάντα θα με ακολουθούσε η ρετσινιά και ούτε θα περιφερόμουν από κανάλι σε κανάλι «αμόν ρασπού» για να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα.

Συμπέρασμα: Ψηφίζω ανθρώπους και κόμματα που δεν έχει ακουστεί το παραμικρό εναντίον τους. Ψηφίζω βιοπαλαιστές της ζωής που αγωνίζονται για κάτι καλύτερο και ανθρώπινο. Άρα ψηφίζω Λαϊκή Συσπείρωση. Με λαϊκή αντίσταση, ελπίδα, προοπτική της πραγματικής ανατροπής για να συνεχίσουμε σον αδιέξοδο δρόμο που μας έχουν φέρει ως εδώ, έτσι ώστε να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική.