ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

Μια παροιμία που έγινε γνωστή και παρέμεινε από τα χρόνια του Κολοκοτρώνη. Σημαίνει πως κάποιος φροντίζει μόνο τον εαυτό του.

Βέβαια φαινομενικά φροντίζει για το κοινό καλό, ενώ στην πραγματικότητα φροντίζει μόνο για το συμφέρον του.

2017 Δόθηκαν σε διάφορα άτομα, βραβεία, έπαινοι, τιμητικές διακρίσεις, επιβραβεύσεις από μια ομάδα ανθρώπων ή μια οργάνωση, όλοι της ίδιας φατρίας κλπ. Άρα Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει. Διότι οι σύγχρονοι άνθρωποι «σκορπάνε» επαίνους. Θλιβερό να σε επαινούν για φανταστικά επιτεύγματα και ενέργειες. Είναι προτιμότερο να αξίζεις τιμές και να μην τις έχεις, παρά να τις έχεις και να μην τις αξίζεις.

Στα Μ.Μ.Ε. ακούμε και βλέπουμε από ανθρώπους που ασκούν ισχύ, μεταξύ τους φιλοφρονήσεις, κολακείες, ψεύτικα κοπλιμέντα, δήθεν φιλική διάθεση και πολλές φορές ύβρεις, αποσκοπώντας για το δικό τους κέρδος. Αυτήν την εικόνα και αυτές τις πράξεις τους θέλουμε; Θέλουμε υγιή συναισθήματα, ανάλογες ενέργειες για το καλό του κόσμου χωρίς υστεροβουλίες. Ας μην κρίνουμε ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του, αλλά από το περιεχόμενό του. Περιεχόμενο πρέπει να έχουν οι υψηλά ιστάμενοι και φροντίδα για τον λαό με επιλύσεις προβλημάτων για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής (όχι τους ημετέρους με ανταλλαγή ψήφων).

Πολλοί πολιτικοί μας όταν μιλούν για την Τρίτη Ηλικία (σε εγκαίνια – φροντίδα ηλικιωμένων κλπ.) χρησιμοποιούν την φράση: εσείς οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας μπλα… μπλα…, ενώ θα πρέπει να πουν: Εμείς όλοι της Τρίτης Ηλικίας, αφού οι ομιλούντες ανήκουν ηλικιακά στην Τρίτη Ηλικία και εμφανισιακά ίσως στην τέταρτη ηλικία κι ας μην είναι.

Αυτή είναι η εικόνα των υψηλά ιστάμενων μας. «Οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι» (βιβλίο). Για αυτό εμείς πρέπει να νικήσουμε τους ανόητους – μωρούς – βλακώδεις… Πώς; Με την ψήφο μας φυσικά. Όχι στους παλαιοκομματικούς που γνωρίζουμε τον δημόσιο βίο τους και τα πεπραγμένα τους. Ναι στα καινούργια άτομα στο πολιτικό προσκήνιο, άτομα ηθικά, με αξιοπρέπεια που έχουν σπουδαία εικόνα στην μικρή μας κοινωνία, ενεργοί πολίτες που δεν έχουν εκτεθεί και δεν εμφανίζονται στα κανάλια, αλλά διακριτικά μετέχουν στα της πόλης μας…