«Τεράστια μεταφορά ιδιοκτησίας από τους πολίτες στα αδηφάγα funds με την κυβέρνηση να παρακολουθεί»

 

«Επί ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας πολίτη. Με δυσκολίες, με πλημμέλειες, με αδυναμίες η κύρια κατοικία ήταν προστατευμένη. Και δεν υπήρχαν αυτά τα φαινόμενα που σήμερα η κοινωνία παρατηρεί», τόνισε ο Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του ασφαλιστικού ν/σ της Κυβέρνησης.

«Θεσμοθετήσατε για πρώτη φορά την πτώχευση φυσικού προσώπου. Για να υφαρπάξετε την περιουσία του πολίτη που αν χρωστά στα ασφαλιστικά ταμεία την εφορία λόγω αδυναμίας, μπαίνει στην πτωχευτική διαδικασία και χάνει το σπίτι του. Γίνεται μια τεράστια μεταφορά ατομικής ιδιοκτησίας από τους πολίτες προς τα αδηφάγα funds και η Κυβέρνηση απλά παρακωλυθεί την αγορά», συμπλήρωσε με έμφαση απευθυνόμενος στα στελέχη της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Με αφορμή το θέμα που ανέκυψε στη συζήτηση σχετικά με τις δανειακές υποχρεώσεις της Ν.Δ., ο κ. Ξανθόπουλος παρατήρησε πως ενώ οι οφειλές της αναμένεται να φτάσουν μέχρι το τέλος του 2022 τα 430 εκ. ευρώ, δηλαδή στην ουσία δεν εξυπηρετούνται και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου χρωστούν 12 εκ. ευρώ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. απάντησε πως «δεν δεχόμαστε μαθήματα από ΣΥΡΙΑ που δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ. Πράγματι είστε ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Αλλά τι άλλο να περιμένουμε όταν ο ίδιος κ. Μητσοτάκης είχε πει στη Βουλή ότι ο Τσίπρας έφερε στα μνημόνια. Βλέπουμε ότι ασκείτε κριτική στον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ με τερατουργήματα», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο υπό ψήφιση ν/σ, ο κ. Ξανθόπουλος, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι αναδείχθηκαν καθαρά δυο ξεχωριστά σχέδια για την κοινωνική ασφάλιση στη χώρα, καθώς για την Κυβέρνηση της Ν.Δ. αυτή είναι ατομική υπόθεση ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί πράξη διαγενεακής αλληλεγγύης.

«Κυοφορείται αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Με έγγραφο της η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων ζητά αναστολή της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών ως το ύψος του πληθωρισμού. Το υιοθετείτε ή όχι, διότι διαφορετικά δεν θα ισχύει η εξαγγελία σας περί μείωσής τους», πρόσθεσε ο κ. Ξανθόπουλος. «Εισάγεται εκ πλαγίου την αύξηση των ορίων ηλικίας μέσω ειδικών κατηγοριών του δημοσίου. Καταστρατηγείτε τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των εργαζομένων. Το ν/σ δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της κοινωνίας. Γι’ αυτό χρειάζεται μια προοδευτική κυβέρνηση που θα στηρίξει τα δικαιώματα της μεγάλης πλειοψηφίας και θα χαράξει την επόμενη μέρα για την ταλαίπωρη ελληνική κοινωνία», κατέληξε.