Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ – Η ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ – ΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ – Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ – ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΙ Η «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ» ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟ ΚΑΔΡΟ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΑΕ ΔΟΞΑ Η. ΧΑΤΖΗΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ, ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ «ΕΡΓΑΣΙΑ… ΣΥΝ», ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

 

  • Ατομικές προπονήσεις στη Super League 1 – Αίτημα και για τη Super League 2
  • Α. Τοκμακτσής (Γενικός Αρχηγός Κ-19 ΠΑΕ Δόξα): Το μέλλον είναι εδώ

 

Η έλευση της πανδημίας του κορωνοϊού έβαλε STOP σε όλες τις φάσεις της οικονομικής – κοινωνικής και αθλητικής δραστηριότητας, με αποτέλεσμα την πλήρη αδρανοποίηση όλων των τομέων.

Από Δευτέρα 4 Μαΐου η μετάβαση στη β’ φάση έφερε και την ηλιαχτίδα και δειλά – δειλά τις πρώτες αθλητικές δραστηριότητες, πάντα όμως με εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

 

Καμία πρόταση για την ΠΑΕ Δόξα

 

Στην ΠΑΕ Δόξα η διοικητική – μετοχική αβεβαιότητα συνυπάρχει με την πανδημική αβεβαιότητα, δημιουργώντας ένα «θολό» τοπίο.

Στην «Εργασία… συν… Αθλητισμός» μίλησε ο Πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Ηλίας Χατζηελευθερίου, ο οποίος ανέφερε:

«Καμία πρόταση δεν έχει κατατεθεί από υποψήφιο επενδυτή για εμπλοκή στην ΠΑΕ. Αναμένουμε».

Η παραπάνω τοποθέτηση του κ. Χατζηελευθερίου φέρνει την ΠΑΕ Δόξα σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι, αφού τόσο ο προγραμματισμός της νέας χρονιάς όσο και οι απαιτήσεις είναι δεδομένες, ενώ η παράταση μιας μετοχικής αδράνειας θα φέρει υστέρηση σε όλους τους τομείς. Η ανάγκη η ΠΑΕ Δόξα να αποκτήσει σχήμα ικανό να ανταποκριθεί είναι ζωτικής σημασίας.

 

«Ικανή βάση στην Κ19»

 

Ο Γενικός Αρχηγός της Κ19 της ΠΑΕ Δόξα Δράμας κ. Άγγελος Τοκμακτσής μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Δόξας, για το «σήμερα» της ανδρικής ομάδας, το τμήμα της ομάδας Νέων, τις αναμνήσεις του από το ένδοξο παρελθόν, την ευκαιρία ανάδειξης γηγενών παικτών στο σύλλογο και την «επόμενη μέρα», δύσκολη για όλους μετά την πανδημία.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τοκμακτσής ανέφερε:

Για το φετινό ρόστερ της Κ19 και αν υπάρχει προοπτική προώθησης στην ανδρική ομάδα το καλοκαίρι για αρκετούς παίκτες, λόγω και των γενικότερων συνθηκών και δυσκολιών στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Αναμφίβολα υπάρχει ταλέντο και φιλοδοξία, αρκεί να τους εμπιστευτούν τα στελέχη της πρώτης ομάδας. Την τελευταία μέρα προ διακοπής, έγινε δίτερμα των δυο ομάδων και ενημερωθήκαμε ότι τους άρεσε η ομάδα Νέων, έδειξαν ικανοποιημένοι για το επίπεδο. Φέτος μπήκαν πολλά νέα παιδιά στην Κ19, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Ήδη οι Παπαϊωάννου, Τάσιος, Ρούτσης υπέγραψαν επαγγελματικά συμβόλαια από το προηγούμενο καλοκαίρι, ο πρώτος πήρε ευκαιρίες στα τελευταία ματς. Οι άλλοι δυο πιστεύω θα ακολουθούσαν στα υπόλοιπα 12 ματς αν παιζόταν για την πρώτη ομάδα, ή αν παιχτούν τελικά. Υπάρχουν και οι εκπαιδευόμενοι, ο Λάζαρος Γεωργιάδης και ο τερματοφύλακας Γιώργος Θεοδοσιάδης. Σε αυτούς τους 5 μπορούν εύκολα να προστεθούν 4-5 ακόμα για προώθηση, δεν θα μπούμε σε ονοματολογία μην αδικήσουμε κανέναν, είναι θέμα εισηγήσεων και θέσεων. Υπάρχει ικανή βάση, με ποδοσφαιρική αξία. Μπορούν περίπου 10 άτομα, νεαροί Δραμινοί, να είναι στην πρώτη ομάδα και να υπολογίζονται ισότιμα στον “κορμό”, άλλοι να παίζουν περισσότερο, άλλοι να μπουν σταδιακά και να διεκδικούν. Προσωπικά, είμαι αισιόδοξος για αυτό το μοντέλο, το θεωρώ εφικτό. Έχει γίνει ξανά, όπως παλιά με εμένα, που ήρθα και εξελίχθηκα από τα “τσικό” της Δόξας. Μέσα από κάθε κακό, όπως η πανδημία, μπορεί να προκύψει ένα καλό. Παρουσιάζεται αυτή η ωφέλιμη ευκαιρία. Είναι θέμα στελεχών στην πρώτη ομάδα της επόμενης χρονιάς, αλλά εκτιμώ ότι υπάρχει σχετική βούληση, λόγω και των δυσκολιών. Η λογική λέει ότι θα επιχειρηθεί στροφή στο νεαρό Δραμινό, με προοπτική, όπως παλιότερα».

Για την επόμενη σεζόν της Δόξας: «Όπως προείπα, μπορεί να γίνει αυτή η στροφή στους γηγενείς, όπως τις καλές εποχές του παρελθόντος, όταν είχαμε 15-20 Δραμινούς στους 25 του ρόστερ. Όλα είναι συνάρτηση και των οικονομικών δεδομένων, αν υπάρχουν φίλαθλοι στις κερκίδες, αν έρθει επενδυτής και αν υπάρχουν συμφωνίες εσόδων από τηλεοπτικά. Όπως φυσικά και η δομή της κατηγορίας, αν είναι ένας ή δυο όμιλοι. Δεν πιστεύω όμως σε κάθε περίπτωση ότι θα αδικηθούν οι Δραμινοί παίκτες που θα αξίζουν πραγματικά, για να πάρουν τις ευκαιρίες που τους αναλογούν και να αποδείξουν τι μπορούν. Οι ίδιοι έχουν αυξημένα κίνητρα και φιλοδοξίες. Να δει και ο κόσμος ότι κάτι αλλάζει, να υπάρξει όφελος. Αν υπάρξει βούληση από την πρώτη ομάδα, θα βγουν ξανά «παιδιά» από τα σπλάχνα της Δόξας. Να γίνει ένα νέο ξεκίνημα, όχι για έξι μήνες, αλλά δουλειά σε βάθος, από την αρχή, με ορίζοντα 3-4 ετών. Μια ανταγωνιστική ομάδα, με κορμό από την πόλη και το νομό και στόχο να υπάρχει μεγαλύτερη οργάνωση γενικότερα. Θα τονωθεί το ενδιαφέρον της πόλης, άσχετα αν σε πρώτη φάση μπορεί να μην υπάρχει κόσμος στις κερκίδες. Υπάρχει η συγκυρία προώθησης και ανάδειξης νεαρών, συνδυαστικά με τη δουλειά τους, την επιμονή τους και την υπομονή τους».