Έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή, τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2018, σε ηλικία 64 ετών ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Δράμας Θεμιστοκλής (Θέμης) Ρεμόντης, σκορπώντας τη θλίψη σε όλη τη Δραμινή κοινωνία.

Ο Θέμης Ρεμόντης ήταν ένα πρόσωπο ιδιαίτερα γνωστό στην τοπική κοινωνία όχι μόνο λόγω της επαγγελματικής του δραστηριότητας αλλά και για την ενασχόλησή του με τα κοινά, με τους πολίτες να τον εμπιστεύονται για να τους εκπροσωπήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας σε πλήθος εκλογικών αναμετρήσεων. Συνολικά υπηρέτησε τον τόπο ως Δημοτικός Σύμβουλος για 23 χρόνια και ως Αντιδήμαρχος για 9.

Ο Θέμης Ρεμόντης διετέλεσε για 16 χρόνια (1990-2006) Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Νέα εποχή – Νέα Δράμα». Στις δημοτικές εκλογές του 1998 εκλέχτηκε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Δημοτικός Σύμβουλος, ενώ στα 6 από τα 16 χρόνια της θητείας του με τη «Νέα Εποχή – Νέα Δράμα» διετέλεσε και Αντιδήμαρχος. Στις δημοτικές εκλογές του 2006 δεν κατάφερε να εκλεγεί, μένοντας πρώτος επιλαχών στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Νέα Εποχή – Νέα Δράμα». Το 2009 προσχώρησε στην παράταξη «πόλη+ζωή», με την οποία εκλέχτηκε τον Οκτώβριο του 2010 Δημοτικός Σύμβουλος για την περίοδο 2011 – 2014 και διετέλεσε Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου (2012-2014). Επανεκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος στις εκλογές του Μαΐου του 2014.

Ο Θέμης Ρεμόντης ήταν ένα από τα πρόσωπα που για πολλά χρόνια συνέδεσε τη παρουσία του με την τοπική αυτοδιοίκηση, προσπαθώντας με την ενασχόλησή του με τα κοινά να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον τόσο για αυτόν τον τόπο όσο και για τους Δραμινούς πολίτες.

Η εφημερίδα «Εργασία… συν» εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους φίλους και στους οικείους του Θέμη Ρεμόντη…

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Δραμινής γης που τον σκεπάζει…