Την Κυριακή 24 Απριλίου στο Μικροχώρι πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός για τη συμπλήρωση των 90 χρόνων από την ίδρυση της Κοινότητας του Μικροχωρίου Δράμας. Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος, η Βουλευτής Δράμας κ. Χαρά Κεφαλίδου, ο Βουλευτής Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης,  ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωπος της Τροχαίας Δράμας, καθώς επίσης και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων και συλλόγων. Στο πλαίσιο του εορτασμού ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ιδιαίτερα συγκινημένος και εκφράζοντας όλους τους δημότες δήλωσε στο χαιρετισμό του:

«Συμπληρώνονται 90 χρόνια από την Ίδρυση της Κοινότητας του Μικροχωρίου. Μια ιστορική στιγμή για τη δημιουργία μιας κοινότητας. Πριν από 90 χρόνια πρόσφυγες του Πόντου, άνθρωποι εκδιωχθέντες από την πατρογονική τους εστία, άνθρωποι πονεμένοι και κατατρεγμένοι, εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στη γη της Μακεδονίας. Με την καρδιά τους να χτυπάει στον Πόντο και το σώμα να είναι στη Δράμα, οι άνθρωποι αυτοί δημιούργησαν και έχτισαν τη δική τους κοινότητα. Έδωσαν πνοή στη νέα τους πατρίδα. Στέριωσαν και προσέφεραν. Δούλεψαν και αγωνίστηκαν. Μεγάλωσαν τα παιδιά τους, πάντα με την ανάμνηση των άγιων χωμάτων του Πόντου. Για να μη λησμονήσει κανείς τη ρίζα του. Εξάλλου χωρίς γερή ρίζα, κλωνάρι δε φυτρώνει. Και σήμερα τα βλαστάρια όλων αυτών, τιμούν επάξια την ιστορία των προγόνων τους.

Το Μικροχώρι δεν είναι ένα μικρό χωριό. Είναι ένα μεγάλο χωριό σε παράδοση, σε ήθος και ψυχή. Το μεγαλείο ενός τόπου το κάνουν οι κάτοικοι.  Και οι συνδημότες μας από το Μικροχώρι έχουν τη μαχητικότητα, το ήθος και την αξιοπρέπεια, έχουν τη ποντιακή ψυχή. Γι’ αυτό και το Μικροχώρι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Θα ήθελα να συγχαρώ τον Πρόεδρο, Κυριακίδη Χρήστο, για τον πολύτιμο αγώνα του και την προσφορά του στο Μικροχώρι, τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας και όλους τους κατοίκους του χωριού που φροντίζουν επιμελώς να διατηρείται η ιστορία και η παράδοση του τόπου καταγωγής τους. Εύχομαι να συνεχίσουν με τον ίδιο αμείωτο ζήλο την αγάπη τους για το Μικροχώρι μας».