Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου για τη δημιουργία προπτυχιακού προγράμματος κινηματογραφικών σπουδών του ΕΑΠ με εργαστηριακά μαθήματα στη Δράμα, την Τρίτη 5 Μαΐου (περισσότερα ΕΔΩ), ο Βουλευτής του Νομού Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος μίλησε, μεταξύ άλλων, για αξιοποίηση του εγκαταλελειμμένου λατομείου στον Κορύλοβο, κάνοντας λόγο για «όραμα που υπάρχει ήδη χαρτογραφημένο στο Υπουργείο Περιβάλλοντος».

Σε σχετική διευκρινιστική ερώτηση, για το πώς θα αξιοποιηθεί το εγκαταλελειμμένο λατομείο, ο κ. Μπλούχος ανέφερε: «Ανακτούμε τώρα τελευταία ένα βηματισμό, γιατί στην προοπτική των τελευταίων ετών, το έχουμε συζητήσει και με τον Δήμαρχο Δράμας, η αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής που θα προσδώσει προστιθέμενη αξία. Έχουν γίνει κάποια βήματα, δεν είμαστε προς το παρόν στη λογική τώρα να πούμε κάποια παραπάνω πράγματα. Ξέρετε τόσα χρόνια συζητούσαμε και για τη σχολή κινηματογραφικών σπουδών και φτάσαμε μετά από αρκετά χρόνια, γιατί δεν ωρίμασε ο καιρός και ενδεχόμενα ο τρόπος που διεκδικούσαμε παρέκκλινε από αυτό θα μας έφτανε στην επιτυχή έκβαση.

Εδώ νομίζω ότι υπάρχει χώρος στον να δημιουργηθεί κάτι ουσιαστικό στην ευρύτερη περιοχή. Πιστεύουμε στην αναβάθμιση εκείνης της περιοχής. Ξεκίνησε το εγχείρημα, το ουσιαστικό, που αφορά την αξιοποίηση του στρατοπέδου Ανδρικάκη. Λίαν συντόμως νομίζω ότι θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε και για αυτό πράγματα. Σε αυτή την προοπτική προστίθεται και η ευρύτερη αξιοποίηση της περιοχής. Ένα από αυτά είναι και η αξιοποίηση του εγκαταλελειμμένου λατομείου με τη δημιουργία ενός μαρμάρινου ανοικτού θεάτρου. Το βλέπουμε στην πορεία».