Αντιπροσωπεία της Τ.Ε. Δράμας του Κ.Κ.Ε., αποτελούμενη από τον Γραμματέα της Τ.Ε. Γιώργο Πυργελή, το μέλος της Τ.Ε. Βιτσέντζο Ροτσιόλα και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Α.Μ.Θ. με την «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιάννη, Στεφανίδη συναντήθηκε σήμερα το πρωί (Πέμπτη 21/1) με τα Δ.Σ του Σωματείου Εργαζόμενων στο Γ.Ν. Δράμας και την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Δράμας.

Κατά τη συζήτηση αναδείχτηκαν για άλλη μια φορά τα σοβαρά προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν τόσο από την έλλειψη υγειονομικού προσωπικού, όσο και από τις ελλείψεις σε εξοπλισμό. Εξακολουθεί να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την έλλειψη ειδικών παθολόγων, υπάρχουν 4 από τους 12 που ορίζει ο κουτσουρεμένος οργανισμός, αντίστοιχα υπάρχουν κενά και σε άλλες ειδικότητες, κενά που θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα αφού μέσα στο χρόνο θα συνταξιοδοτηθούν αρκετοί εργαζόμενοι και λήγει η σύμβαση αρκετών συμβασιούχων και επικουρικών γιατρών.

Λύση στο πρόβλημα δεν αποτελούν οι διάφορες μετακινήσεις με τα «εντέλλεσαι» που προχωρά η Κυβέρνηση για να «μπαλώσει τρύπες», αλλά οι μαζικές προσλήψεις του απαραίτητου υγειονομικού προσωπικού που λείπει από το Νοσοκομείο και τις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Η Κυβέρνηση και τα στελέχη της, τόσο τοπικά όσο και πανελλαδικά παρά τις υποσχέσεις στα τηλεοπτικά παράθυρα για ενίσχυση του Νοσοκομείου, δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την θωράκισή του, αυτές έμειναν στα χαρτιά και έσβησαν μαζί με τα φώτα της δημοσιότητας. Παρά του ότι το νοσοκομείο της Δράμας και το υγειονομικό προσωπικό δέχτηκε σοβαρή πίεση κατά την διάρκεια του δεύτερου κύματος έξαρσης της πανδημίας.

Επίσης αναδείχτηκε ως σοβαρό πρόβλημα το ότι δεν λειτουργούν ακόμη τα τακτικά ιατρεία και πραγματοποιούνται το 20% των χειρουργείων, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις και όχι μόνο, να αναγκάζονται πολλοί να προσφεύγουν στις ιδιωτικές δομές υγείας βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη και άλλοι να κάνουν «υπομονή» μέχρι να ξαναλειτουργήσουν τα τακτικά ιατρεία θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ζωή τους.

Για την έναρξη των εμβολιασμών στον γενικό πληθυσμό τονίστηκε η ανάγκη να υπάρξει ενίσχυση με προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό στα ΚΥ της περιοχής έτσι ώστε να λειτουργήσουν άμεσα και για εμβολιαστικά κέντρα, για να μην υπάρξει μεγάλη συμφόρηση στο νοσοκομείο. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, οι παλινωδίες , οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό υπονομεύουν αυτή την σοβαρή και αναγκαία διαδικασία.

Από μέρος της η αντιπροσωπεία του Κ.Κ.Ε., μετέφερε την αλληλεγγύη της στο δύσκολο αγώνα που δίνουν οι υγειονομικοί, για την «παλληκαρήσια» στάση που κράτησαν έτσι ώστε να ανταποκριθούν κατά την διάρκεια της έξαρσης των κρουσμάτων και επίσης δεν πέρασε η «σιγή νεκροταφείου» που ήθελε να επιβάλλει η Κυβέρνηση, με την ανάδειξη όλων των σοβαρών προβλημάτων και ελλείψεων που αντιμετωπίζουν. Ένας αγώνας που συκοφαντήθηκε και λοιδορήθηκε από τα κυβερνητικά στελέχη, αλλά αγκαλιάστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία του λαού της περιοχής.

Για άλλη μια φορά δήλωσε ότι το Κ.Κ.Ε. βρίσκεται στο πλευρό των υγειονομικών, στηρίζει τον αγώνα τους και απαιτεί από την κυβέρνηση την άμεση υλοποίηση των αιτημάτων τους. Εδώ και τώρα να υπάρξει ενίσχυση του Νοσοκομείου με προσλήψεις υγειονομικών, με μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ένταξη του κλάδου στα ΒΑΕ.

Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να στελεχωθούν τα ΚΥ με το αναγκαίο προσωπικό και την απαραίτητη υποδομή ώστε να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε όλα τα κέντρα εμβολιασμού που έχουν οριστεί. Να ενισχυθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Νομό.

Τέλος η αντιπροσωπεία του Κ.Κ.Ε. έδωσε στα Σωματεία συμβολικά έναν πίνακα ζωγραφικής του κομμουνιστή ζωγράφου Γιώργου Φαρσακίδη και ατζέντες – ημερολόγιο του 2021 που έβγαλε το κόμμα.