ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Ο Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεόφιλος Ξανθόπουλος συνυπέγραψε ερώτηση 35 Βουλευτών σχετικά με την ανάγκη άμεσου εμβολιασμού των οδοντιάτρων κατά του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μ. Θραψανιώτη, οι εργαζόμενοι ιδιώτες οδοντίατροι, καλούνται, συχνά, εκτός από την παροχή παροχής υπηρεσιών οδοντιατρικής φροντίδας στους ασθενείς, να αντιμετωπίσουν και επείγοντα περιστατικά. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι Οδοντίατροι μπορεί να εργάζονται με «πρωτόκολλο αυξημένης επαγρύπνησης», κατατάσσονται, όμως, στις ομάδες υψηλού κινδύνου μόλυνσης κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους.

Με δεδομένο ότι οι οδοντίατροι βρίσκονται στη πρώτη γραμμή υψηλού κινδύνου λόγω της εργασίας τους, εκτιμάται ότι ο εμβολιασμός των εργαζομένων στα οδοντιατρεία σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας, θα προστατεύσει σε μεγάλο βαθμό τους ίδιους αλλά και τους ασθενείς τους, αναφέρεται στην ερώτηση.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο Υπουργός Υγείας, εάν θα ενταχθούν οι οδοντίατροι κατά προτεραιότητα στο πρόγραμμα των εμβολιασμών, όπως ζητά και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.