ΜΕ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕΓΚΛΗΣΕΙΣ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΟ.Δ.Ε. Α. ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ ΣΤΙΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

Εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας διοργάνωσαν η ΝΟ.Δ.Ε. Δράμας της Ν.Δ., οι Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις του κόμματος και η ΟΝΝΕΔ Δράμας, την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου. Παρόντες ήταν ο Βουλευτής Ν. Σερρών και Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Ν.Δ. κ. Κώστας Καραμανλής, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Κώστας Δέρβος, ο Βουλευτής Ν. Δράμας της Ν.Δ. κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, υποψήφιοι για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, πρώην Βουλευτές, καθώς και πλήθος στελεχών, μελών και φίλων της Ν.Δ..

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την αίθουσα να είναι γεμάτη από κόσμο και το κλίμα να είναι ιδιαίτερα θερμό, καθώς πέρα από την δημοσκοπική πρωτιά της Ν.Δ., η οποία ούτως ή άλλως συμβάλλει στη συσπείρωση των οπαδών του κόμματος, προβλήθηκε ολιγόλεπτο βίντεο για την ιστορία της Ν.Δ. με αποσπάσματα από ομιλίες και τοποθετήσεις των μέχρι σήμερα Προέδρων της, προκαλώντας συχνά και έντονα χειροκροτήματα από το κοινό. Η πίτα, την οποία ευλόγησε ο πατέρας Διονύσιος, κόπηκε από τον Πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. κ. Αθανάσιο Ανδρούτσο, ενώ σύντομο χαιρετισμό, μεταφέροντας κυρίως αγωνιστικά και νικηφόρα μηνύματα για τις επερχόμενες εκλογές, απεύθυναν οι Πρόεδροι των πέντε Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων της Ν.Δ..

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. κ. Ανδρούτσο, ο οποίος προχώρησε σε ανάλυση των εκλογικών αναμετρήσεων που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2019 (εθνικές εκλογές, Ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές). Και όταν ο κ. Ανδρούτσος αναφέρθηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στις στηρίξεις του κόμματος, προκάλεσε αντιδράσεις και φωνές από το ακροατήριο, με αποτέλεσμα το πανηγυρικό κλίμα που καταγράφηκε στην αρχή να… εξαφανιστεί και να δώσει τη θέση του σε κλίμα έντασης, διαμαρτυριών και αντεγκλήσεων.

Ο κ. Ανδρούτσος ανέφερε αρχικά για την Περιφέρεια ότι με απόφαση του Προέδρου κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του Γραμματέα της Ν.Δ. κ. Λευτέρη Αυγενάκη «η στήριξη δόθηκε στο νυν Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο». Για τους Δήμους είπε πως σύμφωνα με την τελευταία τοποθέτηση του Προέδρου και του Γραμματέα γίνεται έκκληση σε όλα τα στελέχη «να δείξουν ήθος, να δείξουν αξιοπρέπεια, για να μπορούμε να μιλάμε στο β’ γύρο για αλληλεγγύη». Στο σημείο αυτό καταγράφηκε η πρώτη στιγμή έντασης, με διαμαρτυρίες κυρίως από στελέχη της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Δράμας, τα οποία επεσήμαναν, μεταξύ άλλων, πως η απόφαση είναι να στηριχθούν οι εν ενεργεία Δήμαρχοι της Ν.Δ. Μάλιστα, υπήρξαν και κάποιες πρώτες αποχωρήσεις από την εκδήλωση, λόγω του τεταμένου κλίματος. Ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. κ. Ανδρούτσος ανέφερε πως δεν τελείωσε την τοποθέτησή του για το θέμα και συνεχίζοντας είπε πως «η αρχική απόφαση του κόμματος ήταν ότι δίνουμε στήριξη στους εν ενεργεία Δημάρχους». Συνέχισε λέγοντας πως έγινε μια επιτροπή του κόμματος, στην οποία προΐστατο ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης και πως ο τελευταίος ανέφερε σε δηλώσεις του σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ότι υπάρχει στήριξη στο νυν Δήμαρχο κ. Μαμσάκο. Όμως η φράση του κ. Ανδρούτσου ότι «δεν στηρίζουμε την παράταξη, στηρίζουμε μόνο το πρόσωπο του κ. Μαμσάκου» προκάλεσε νέο γύρο αντεγκλήσεων, με μέλη της Δημοτικής Αρχής, καθώς και με μέλη του κόμματος να διαμαρτύρονται για δεύτερη φορά για αυτά που ανέφερε ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε.. Μάλιστα, υπήρξαν και νέες αποχωρήσεις από την εκδήλωση.

Στη συνέχεια τόσο ο Δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος όσο και ο Βουλευτής κ. Κυριαζίδης προσπάθησαν να μετριάσουν τις αρνητικές εντυπώσεις και να διορθώσουν το άσχημο κλίμα που είχε δημιουργηθεί. Αμέσως μετά τον κ. Ανδρούτσο, το λόγο έλαβε ο κ. Μαμσάκος ο οποίος τόνισε ότι «πρέπει να δείξουμε όλοι ομοψυχία», προσθέτοντας ότι «έχουμε μπροστά μας έναν αγώνα». Ο κ. Κυριαζίδης, επόμενος ομιλητής στην εκδήλωση, έκανε λόγο για «δολερή διχόνοια» και δικαιολόγησε τον Πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε., λέγοντας ότι «δεν είναι πολιτικός». Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση του χαιρετισμού του κ. Κυριαζίδη, ο κ. Μαμσάκος ανέβηκε στην εξέδρα της αίθουσας και έδωσε τα χέρια τόσο με τον κ. Κυριαζίδη όσο και τον κ. Μαμσάκο.

Πάντως η παγωμάρα που προκλήθηκε από όσα διαδραματίστηκαν στην επεισοδιακή εντέλει εκδήλωση ήταν εμφανής στην ατμόσφαιρα της αίθουσας. Και με όλα αυτά οι ομιλίες των καλεσμένων κ.κ. Καραμανλή και Δέρβου, οι οποίοι και αυτοί προχώρησαν σε αναφορές για ενότητα, πέρασαν σε δεύτερη μοίρα…