«Αποφάσεις θα ληφθούν την Παρασκευή ή ακόμα και την Πέμπτη, αν θέλουμε να προλάβουμε κάποια πράγματα», δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος.

Ο καθηγητής, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1, παραδέχθηκε ότι συζητείται το θέμα της απελευθέρωσης της κινητικότητας, ενώ τόνισε πως αν και υπάρχει κόπωση από όλους στην τήρηση των μέτρων, «θα ήταν όλα καλύτερα αν τα τηρούσαμε».

«Δεν έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα, θέλουμε αποφόρτιση του συστήματος για να είμαστε ασφαλείς και το ΕΣΥ, που ευτυχώς υπάρχει σταθεροποίηση, αν και υπάρχει πίεση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος.

Αποφάσεις Πέμπτη ή Παρασκευή

«Αποφάσεις θα ληφθούν την Παρασκευή ή ακόμα και την Πέμπτη, αν θέλουμε να προλάβουμε κάποια πράγματα», συμπλήρωσε σχετικά ενώ, για την υποχρεωτικότητα των self test, είπε πως «εξ ορισμού δεν είναι υποχρεωτικό, αφού το κάνεις μόνος σου», τονίζοντας ωστόσο, την υποχρεωτικότητα για τεστ αντιγόνου, στην περίπτωση που κάποιο self test βγει θετικό.

Πρέπει να κάνουν τεστ όσοι έχουν κάνει εμβόλιο;

Επιχειρώντας να δώσει απάντηση στο αν πρέπει τελικά όσοι έχουν εμβολιαστεί να κάνουν το self test δήλωσε:

“Οι εμβολιασμένοι έχουν πλεονέκτημα, όμως δεν έχουμε απόλυτα δεδομένα ότι δεν μπορούν να μεταδώσουν τον ιό. Κατά 75% δεν μεταδίδουν, αφού έχουν πολύ μικρή ποσότητα του ιού ενώ, συμπλήρωσε πως “όσο αυξάνονται οι εμβολιασμένοι, μπορεί να μειώνονται τα τεστ. Ωστόσο, επειδή μπορεί να μεταδίδει, μπορεί ενίοτε να κάνει τεστ”.

Τονίζεται ότι κ. Βασιλακόπουλος είχε ζητήσει να αφαιρεθεί το ΑΜΚΑ όσων έχουν εμβολιαστεί από τα self test και μάλιστα επικαλέστηκε δύο μελέτες που έγιναν σε υγειονομικούς που εργάζονται σε νοσοκομεία σύμφωνα με τις οποίες το ποσοστό των εμβολιασμένων που βρέθηκαν θετικοί σε τεστ ήταν 1% στη μία μελέτη και 0,05% στη δεύτερη μελέτη.

Σχετικά με το επεισόδιο θρόμβωσης μετά από εμβολιασμό στη Σύρο

Σχετικά με το επεισόδιο θρόμβωσης μετά από εμβολιασμό στη Σύρο, ο καθηγητής είπε πως πρόκειται για ισχαιμικό επεισόδιο, το οποίο δεν γνωρίζει. «Υπάρχουν πέντε επεισόδια θρομβώσεων, είναι πολύ λίγα και ερευνώνται».

Άνοιγμα τουρισμού

«Προφανώς για να ανοίξει ο τουρισμός, θα έχει ανοίξει η διαδημοτική μετακίνηση και δεν θα υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά από νομό σε νομό, όπως τώρα», κατέληξε.

Πηγή: Dikaiologotika.gr