ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 

 

  • «Το έργο Εγνατία-Δράμα μέσω Αμφίπολης είναι ένα έργο το οποίο θα δρομολογηθεί από την επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας»

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Επίσκεψη στη Δράμα πραγματοποίησε, την Κυριακή 5 Μαΐου 2019, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Ο κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. κ. Λευτέρη Αυγενάκη, την εκπρόσωπο τύπου του κόμματος κ. Σοφία Ζαχαράκη, τους Βουλευτές Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη και Καβάλας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο και υποψηφίους της παράταξής του, καθώς και από τοπικά στελέχη της Ν.Δ., πραγματοποίησε σειρά επαφών σε Δοξάτο, Δράμα, Προσοτσάνη και Κ. Νευροκόπι, πριν αναχωρήσει για την Καβάλα, όπου το απόγευμα της ίδιας ημέρας ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε πολιτική εκδήλωση της Ν.Δ.

Ο κ. Μητσοτάκης αρχικά επισκέφθηκε το Πνευματικό Κέντρο του Δοξάτου, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους του (βιβλιοθήκη, πινακοθήκη και λαογραφική έκθεση). Με αφορμή το βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα που εντόπισε στη βιβλιοθήκη του Πνευματικού Κέντρου, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Μεγαλώσαμε με βιβλία όπως “Τα μυστικά του βάλτου” και κάποιοι πρέπει να τα διαβάσουν για να καταλάβουν την ιστορία της Μακεδονίας». Κατά την έξοδό του έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών: «η ιστορική μνήμη αυτού του μαρτυρικού αλλά όμορφου τόπου κρατιέται ζωντανή σε αυτό τον χώρο. Λαός που δεν γνωρίζει τη Ιστορία του δεν έχει μέλλον». Φεύγοντας από το Δοξάτο, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στη Δράμα, όπου επισκέφθηκε την «Ένωση Κυριών Δράμας», όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από την Πρόεδρο κ. Αλίκη Τσιαμούρα για τις δράσεις του σωματείου. Αμέσως μετά είχε σύντομη συνάντηση με τον Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο, ενώ ακολούθως, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε μία βόλτα στο κέντρο της πόλης και συνομίλησε με κατοίκους της Δράμας.

Η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στην περιοχή συνεχίστηκε με επίσκεψη στην εταιρεία παραγωγής μαρμάρου και γρανίτη «Μάρμαρα Παυλίδης» στη Βιομηχανική Περιοχή της Δράμας. «Χαίρομαι πάρα πολύ που μου δίνεται η δυνατότητα να επισκεφθώ μια επιτυχημένη, ανταγωνιστική, εξαγωγική ελληνική επιχείρηση. Το ελληνικό μάρμαρο ταξιδεύει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Από την Κίνα στην Αμερική και από τη Μέση Ανατολή μέχρι τη Νότιο Αφρική. Το μάρμαρο αποτελεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας και οι επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτόν, θα πρέπει να στηριχθούν με χαμηλότερη φορολογία, αλλά και με απλοποίηση του αδειοδοτικού καθεστώτος έτσι ώστε να έχουμε ακόμη περισσότερες επενδύσεις και ακόμη περισσότερες καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο στον οποίο η χώρα μας έχει συγκριτικό πλεονέκτημα. Η Νέα Δημοκρατία, την επόμενη μέρα, θα σταθεί δίπλα στις εξαγωγικές ελληνικές επιχειρήσεις και θα μπορέσουμε να στηρίξουμε όχι μόνο τις επιχειρήσεις αυτές καθ’ αυτές, αλλά να αντιμετωπίσουμε το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας: το πρόβλημα της ανεργίας των νέων. Νέοι οι οποίοι ψάχνουν για καλές θέσεις απασχόλησης, πρέπει να τις βρουν στον τόπο τους. Το μάρμαρο από τη φύση του είναι ένα προϊόν που στηρίζει την περιφερειακή ανάπτυξη και εδώ στη Δράμα, ο κλάδος του μαρμάρου από μόνος του, μπορεί να δημιουργήσει αρκετές χιλιάδες θέσεις απασχόλησης. Και αυτό θα κάνει η επόμενη κΚυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ν.Δ.

Στην δική του τοποθέτηση ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης κ. Χριστόφορος Παυλίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «αν δεν πιστέψουμε πρώτα εμείς οι Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουμε στη χώρα μας δεν πρόκειται να έρθουν από το εξωτερικό». Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε: «Δεν θέλουμε οι επιχειρηματίες που επενδύουν στη χώρα να αισθάνονται διωκόμενοι στην ίδια τους την πατρίδα. Και δεν μπορώ να δεχθώ ότι η χώρα μας να έχει ένα πιο δυσχερές επιχειρηματικό περιβάλλον απ ό,τι έχουν πολλές γειτονικές μας χώρες. Αυτό θα αλλάξει. Οι Έλληνες επιχειρηματίες θα κληθούν από την επόμενη κυβέρνηση να επενδύσουν στην πατρίδα μας, να δημιουργήσουν καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και αυτή η συμφωνία αλήθειας μεταξύ της επόμενης Κυβέρνησης και τους ελληνικού επιχειρείν, είμαι βέβαιος ότι θα τηρηθεί και από τις δύο πλευρές».

Ιδιαίτερη αναφορά από τον Πρόεδρο της Ν.Δ. έγινε και για το δρόμο Δράμα – Αμφίπολη, μετά από σχετική ερώτηση που του τέθηκε για το αν υπάρχει δέσμευση από πλευράς Ν.Δ.. Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Έχω δεσμευθεί από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αλλά έχει ενταχθεί και στο πρόσφατο πρόγραμμα για τις υποδομές το οποίο έχουμε ανακοινώσει για την άρση της απομόνωσης της Δράμας. Η Δράμα αποτελεί μία από τις δύο Περιφερειακές Ενότητες της Βόρειας Ελλάδος που δεν συνδέεται με κεντρικό οδικό άξονα. Το έργο Εγνατία-Δράμα μέσω Αμφίπολης είναι ένα έργο το οποίο θα δρομολογηθεί από την επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αποτελεί δέσμευσή μου, αποτελεί αίτημα της τοπικής κοινωνίας, αποτελεί αίτημα των επιχειρήσεων, οι οποίες και αυτές εξάγουν τα προϊόντα τους και θέλουν να έχουν γρήγορη πρόσβαση όχι μόνο στην Εγνατία, αλλά και σε όλα τα λιμάνια της Βόρειας Ελλάδος».

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του κ. Μητσοτάκη ήταν η Προσοτσάνη, όπου, συνομιλώντας με κατοίκους ο Πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε: «Θέλουμε να φέρουμε κοντά στη Ν.Δ. και ανθρώπους οι οποίοι για πρώτη φορά σκέφτονται να στηρίξουν την παράταξή μας. Γιατί μόνο έτσι θα είμαστε ισχυροί για να μπορούμε να διαμορφώσουμε τις εξελίξεις την επόμενη μέρα». Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «όλοι ξέρουν ποιοι δώσαμε αγώνες και θα εξακολουθούμε να δίνουμε αγώνες για τη Μακεδονία, ώστε σήμερα να αμβλύνουμε τη ζημιά που έγινε».

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στο Κ. Νευροκόπι και παρέστη στην τελετή λήξης των αγώνων ορεινών διαδρομών «Frozen Peaks 2019» όπου και βράβευσε τους διακριθέντες αθλητές. Ακόμη, στο Κ. Νευροκόπι επισκέφθηκε το συσκευαστήριο πατάτας της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας. Συνομιλώντας με τους παραγωγούς, ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες για το μέγεθος της παραγωγής, το ύψος των εξαγωγών αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ο κ. Μητσοτάκης τους έδωσε συγχαρητήρια για το επιτυχημένο συνεταιριστικό φορέα τους και τους είπε «εμείς θέλουμε να εκσυγχρονίσουμε το θεσμικό πλαίσιο για τις ομάδες παραγωγών, να σας δώσουμε παραπάνω κίνητρα, να σας δώσουμε καλύτερη φορολογική αντιμετώπιση, για να σπρώξουμε ολοένα και περισσότερους αγρότες μας -εσείς το έχετε κάνει ήδη το βήμα- σε οργανωμένα σχήματα. Ξέρετε ότι έχουμε πολύ λίγους αγρότες ως ποσοστό του συνολικού αγροτικού πληθυσμού οι οποίοι συνεταιρίζονται -με την ευρεία έννοια του όρου- και αυτό πρέπει να αλλάξει. Αυτό που έχετε πετύχει θα ήταν αδύνατο να το πετύχετε αν ήσασταν μεμονωμένοι. Απλά δεν θα μπορούσε να γίνει. Χρειαζόμαστε μέγεθος για να μπορείτε να υποστηρίξετε και το brand και τις επενδύσεις που θα χρειάζονται και για να μειώσετε το κόστος παραγωγής. Εσείς το έχετε ήδη κάνει και θα είμαστε κοντά σας» είπε ο Πρόεδρος της Ν.Δ..

Πριν αναχωρήσει από το Νευροκόπι, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το οχυρό Λίσσε όπου και κατέθεσε στεφάνι. Στο βιβλίο επισκεπτών έγραψε: «Με συγκίνηση επισκέπτομαι αυτόν τον σπουδαίο τόπο ανδρείας. Φεύγω με αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας για αυτούς που αγωνίστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι».