ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

 

«Οι αλλαγές που φέρνει το φορολογικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης δεν ωφελούν τη χώρα και το σύνολο της κοινωνίας. Η περίφημη ελάφρυνση της μεσαίας τάξης που έκανε σημαία της η Ν.Δ., αποδείχθηκε τελικά μια πομφόλυγα», επεσήμανε σε δηλώσεις του στο Κόκκινο και στην εκπομπή του Στάθη Σχινά, ο Βουλευτής Ν. Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Με το φορολογικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης υπάρχει μεταφορά χρημάτων προς τα ανώτερα εισοδηματικά στρώματα, σημείωσε ο κ. Ξανθόπουλος και πρόσθεσε πως η πρόταση αυτή δεν δημιουργεί χώρο για επενδύσεις όπως διατείνεται η Κυβέρνηση αλλά τα χρήματα οδηγούνται πρωτίστως στον χρηματιστηριακό τομέα.

«Οφείλουμε να αναδείξουμε τις μεγάλες αντιφάσεις της Ν.Δ. η οποία άλλες έλεγε ως αντιπολίτευση και άλλα πράττει ως Κυβέρνηση. Να καταδείξουμε ότι δεν έχει προοπτική για τη χώρα και τη κοινωνίας, αυτή η πολιτική», κατέληξε ο κ. Ξανθόπουλος.

Τέλος, χαρακτήρισε πρωτοφανές το αίτημα του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα κ. Ν. Μανιαδάκη να καταθέσει στην Προκαταρκτική Επιτροπή με τον δικηγόρο του, το οποίο αποδέχθηκε αρχικά η πλειοψηφία, αλλά απορρίφθηκε στη συνέχεια, μετά τα νομικά επιχειρήματα της μειοψηφίας, καθώς στην Επιτροπή είχε κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας κι ενώ οι μάρτυρες δεν επιτρέπεται δικονομικά να καταθέτουν παρουσία του δικηγόρου τους.