ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

 

 

  • «Παίρνει από τους πολλούς και δίνει στους λίγους»

 

«Συζητάμε το φορολογικό υπό το κράτος της απομάκρυνσης του Υφυπουργού των Εξωτερικών κ. Διαματάρη. Επιτέλους. Καιρός να παίρνετε σειρά και οι υπόλοιποι των “αρίστων” που συνωθείστε γύρω από το κυβερνητικό και όχι μόνο, σχήμα», τόνισε ο Βουλευτής Ν. Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος, ξεκινώντας την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Ο κ. Ξανθόπουλος έκανε αναφορά στις καταγεγραμμένες από την Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής προχειρότητες αλλά και τις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας διατάξεων του νομοσχεδίου, όπως εκείνη που επιβάλει φορολογικά πρόστιμα σε όσους δεν δαπανήσουν το 30% των εισοδημάτων τους με ηλεκτρονικά μέσα.

«Με το νομοσχέδιο αυτό η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύει την βαθιά της προσήλωση στην εξυπηρέτηση των “εχόντων και κατεχόντων”. Παίρνετε ξανά από τους πολλούς για να τα δώσετε στους λίγους», επεσήμανε ο κ. Ξανθόπουλος.

Η δίκαιη φορολογική νομοθέτηση προϋποθέτει μια αναδιανεμητική λειτουργία προς τα κάτω, προς όσους έχουν μειωμένα εισοδήματα, σημείωσε ο Βουλευτής και πρόσθεσε πως το επίμαχο φορολογικό νομοσχέδιο, παραμένει πιστό στην πάγια θέση της συντηρητικής παράταξης ότι πρέπει οι πολλοί να ευνοούν τους λίγους.

«Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια αλλά δημιούργησε και το απόθεμα που σας επιτρέπει να τρώτε από τα έτοιμα», είπε απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα και τόνισε πως «αν δεν υπήρχε η καθαρή, έντιμη και συνετή πολιτική της προηγούμενης Κυβέρνησης δεν θα μπορούσατε να επικαλείσθε όσα θετικά επικαλείσθε για την οικονομία». «Σήμερα το περίσσευμα του ελληνικού λαού πηγαίνει σε αυτούς που δεν το έχουν ανάγκη. Γιατί αυτός είναι ο πυρήνας της συντηρητικής και νεοφιλελεύθερης λογικής σας. Σε αυτή τη λογική θα είμαστε απέναντι. Η κοινωνία απαιτεί μια άλλη πολιτική που να προωθεί την κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη και φορολόγηση», κατέληξε ο κ. Ξανθόπουλος.