ΑΡΘΡΟ

Του Χρήστου Καραγιαννίδη

Πρώην Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δράμας

 

 

Σε μόλις 4 μήνες διακυβέρνησης από τη ΝΔ ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης ομολογεί την αποτυχία των ασκούμενων πολιτικών της Ν.Δ. «Η κατάσταση στα νησιά είναι πέρα από κάθε διαχείριση» ομολόγησε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Με ροές υποπολλαπλάσιες από αυτές που αντιμετώπισε ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα 4,5 χρόνια οι ανεπαρκείς της Ν.Δ. καταθέτουν τα όπλα περιμένοντας να σωθούν από τους ακραίους της ελληνικής κοινωνίας.

Όταν καταργείται το Υπουργείο που θεωρείται το πιο σημαντικό πράγμα για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, όταν δίνεται η αρμοδιότητα του καταργημένου Υπουργείου σε έναν άνθρωπο που είναι ικανός μόνο για φωτογραφήσεις και συγχαρητήρια από τους αμερικανούς, όταν έχεις πει ό,τι πιο ακροδεξιό υπάρχει τα τελευταία χρόνια ως αντιπολίτευση, όταν στο κόμμα σου είναι άνθρωποι που κάλλιστα θα μπορούσαν να είναι πρόεδροι στη Χ.Α., όταν στην εξωτερική πολιτική η μεγαλύτερη σου επιτυχία είναι οι family photos, όταν τελικά αναγκάζεσαι να ασχοληθείς με κάτι που δεν πιστεύεις, τότε φτάνουμε στη διαπίστωση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης.

Δυστυχώς για όλους μας και πολύ περισσότερο για τους κολασμένους αυτής της γης, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, σήμερα στην διακυβέρνηση της χώρας είναι ο Κικίλιας και οι θερμάστρες του, ο Άδωνης και η νέα Ακρόπολή του, οι με ακροδεξιές ιδέες Βουλευτές της Ν.Δ., ο Βορίδης με την απαράμιλλη απανθρωπιά του και κυρίως ο Πρωθυπουργός των 3 πτυχίων και του ογκωδέστατου βιογραφικού που δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα να χωρίσει δυο γαϊδάρων άχυρα.

Όμως κι εμείς από την πλευρά μας, πέρα από τις περιγραφές και τον πολιτικό πολιτισμό μας (ξέρετε αυτόν με τις γραβάτες και τα καλά λόγια για τους πολιτικούς αντιπάλους μας), πρέπει κάποια στιγμή να κάνουμε πολλά περισσότερα απ’ όσα κάνουμε ως τώρα. Να πούμε, αλλά κυρίως να κάνουμε.

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία της «Εργάνη» ο φετινός Οκτώβριος είχε ρεκόρ απολύσεων από το 2001. Επίσης στον φετινό Οκτώβριο είχαμε μία έκρηξη των ευέλικτων μορφών απασχόλησης (ευελιξία είναι ο ευγενικός όρος για τη εργασιακή γαλέρα). Το 62,76% των προσλήψεων είναι ευέλικτες δηλαδή άθλια αμειβόμενες και με ωράρια που καταπατώνται συστηματικά. Καλώς ήρθατε στην νεοδημοκρατική εργασιακή κανονικότητα…