Σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Δράμας, για την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη, αναφέρονται τα εξής:

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε τη Δράμα. Σε μια ευρεία σύσκεψη που αφορούσε την αξιοποίηση του στρατοπέδου Ανδρικάκη, με χρηματοδότηση από την εταιρία Raycap. Στη σύσκεψη αυτή, μετά το διάλειμμα, ζητήθηκε από δημοσιογράφους, πολίτες και την αντιπολίτευση να αποχωρήσουν από την αίθουσα κατόπιν επιθυμίας της Υπουργού. Όταν δηλαδή θα γινόταν η ενημέρωση για την πορεία του έργου, ποιος θα το χρηματοδοτήσει, πότε θα γίνει η παραχώρηση, οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, αλλά και πολίτες της Δράμας, αποκλείστηκαν για να γίνει η συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών. Έμεινε μέσα ο πρώην Δήμαρχος Χρ. Μαμσάκος που είχε πάρει το χρίσμα από τη Ν.Δ. στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Την εποχή της Διαυγείας, κάποιοι θέλουν να λειτουργούν εν κρυπτώ. Τι θέλουν να κρύψουν; Τι ΦΟΒΑΣΤΕ κυρία Υπουργέ; Τι θέλετε να κρύψετε από τους Δραμινούς πολίτες και τους θεσμικούς εκπροσώπους τους; Και γιατί κανείς από την Δημοτική Αρχή δεν αντέδρασε;

Απλά μαθήματα δημοκρατίας: Οι Δραμινοί πολίτες εκπροσωπούνται από το σύνολο των παρατάξεών τους. Ο αποκλεισμός παρατάξεων από την ενημέρωση οδηγεί σε μείωση της εκπροσώπησης και οι απόψεις και τα συμφέροντα των πολιτών που τις υποστηρίζουν δεν λαμβάνονται υπόψη. Ο αποκλεισμός δημιουργεί αμφιβολίες σχετικά με τη διαφάνεια της διαδικασίας. Η ανοικτή συμμετοχή όλων των παρατάξεων στις συνεδριάσεις ενισχύει την εμπιστοσύνη του κοινού και προάγει τη διαφάνεια.

Ως εδώ! Όλα στο φως, όλα στο προσκήνιο, δεν θα ανεχτούμε τον αποκλεισμό, τον εμπαιγμό από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και από τους ακολούθους της! Καμία ανοχή από εδώ και πέρα!