Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας δήλωσε, αναφερόμενος στον τουρισμό στη χώρα, πως «φιλοδοξούμε να φτάσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022, σημειώνοντας ιδιαίτερα τις πολλές αφίξεις που έχουμε φέτος από την Αμερική.

Υπάρχει, όπως πρόσθεσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, μια μεγάλη αμερικανική αεροπορική εταιρεία που θα ανακοινώσει τις επόμενες μέρες την επέκταση των πτήσεων, οπότε θα έχουμε τουρισμό από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τέλος του 2022.

Όπως είπε ο υπουργός, «οι αφίξεις από τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες σπάνε όλα τα ρεκόρ» ενώ πρώτη χωρά σε αφίξεις είναι το Ισραήλ ενώ υπογράμμισε πως «προσδοκούμε πολλές αφίξεις από τα Αραβικά Εμιράτα».

Ο κ Κικίλιας κάλεσε και πάλι του Σκανδιναβούς και τους υπολοίπους βορειοευρωπαίους συνταξιούχους να έλθουν στην Ελλάδα να περάσουν τον χειμώνα τους για να γλυτώσουν το ακριβό κόστος της θέρμανσης στις χώρες τους.

Τέλος, αναφορικά με τα έσοδα που θα φέρει ο τουρισμός, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι στο τέλος θα γίνει ταμείο, σημειώνοντας ότι το οικονομικό επιτελείο έχει προϋπολογήσει 15 δις.

Πηγή: protothema.gr