ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

Προεκλογικά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ φόρεσαν τη «μάσκα του μονομάχου», ίσως ενόψει των Απόκρεων, κρύβοντας τα μεγάλα ζητήματα για τον λαό, προετοιμάζοντας αντιλαϊκά κυβερνητικά «σενάρια» της επόμενης μέρας, επιδιώκοντας συνθήκες αποπροσανατολισμού (Κ.Κ.Ε.).

Σύμφωνα με την Eurostat, μία από τις δύο φτωχότερες χώρες στην Ευρώπη, μαζί με τη Βουλγαρία, με 1 στους 3 Έλληνες να απειλείται από φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό, με τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη και οι τιμές των λογαριασμών (σούπερ μάρκετ, ύδρευση, ρεύμα κλπ.) «πετάνε στα ύψη». Η Ελλάδα μία από τις χειρότερες στις ανισότητες, που οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, με αφανισμό της μεσαίας τάξης και που από τον μισθό τους δεν βγαίνει ούτε ο μισθός για τον μήνα. Έχουμε ακρίβεια και αν και δίνουν προεκλογικά επιδόματα –ψίχουλα στην ουσία- αφού τα είδη τροφίμων «καλπάζουν» όπως και η ανεργία.

Είναι δυνατόν λοιπόν με τόσα δεινά, στις δημοσκοπήσεις η Ν.Δ. να αναδεικνύεται πρώτη στις προτιμήσεις των πολιτών και μάλιστα με διαφορά 7-8 μονάδων; Είναι δυνατόν οι Έλληνες να μην ενδιαφέρονται για την πτώση κατά 40 θέσεις της χώρας τους, στη λίστα της ελευθερίας και της πολυφωνίας του τύπου και τη μία και μόνο άποψη της προπαγάνδας στην TV, όπως λέει ο Πορτοσάλτε και ο Παπαδημητρίου;

Διαδίδουν μάλιστα πως οι Έλληνες έπαψαν να ενδιαφέρονται για τα θεσμικά ζητήματα και για την υπόθεση της προστασίας των ατομικών τους ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Είναι η Κυβέρνηση μια αποτυχημένη και υπέρ μιας ολιγαρχίας του πλούτου (Απόψεις – Κουτί Πανδώρας).

«Αλληλεγγύη για όλους» λέει η Ν.Δ., ντροπή οι παροχές πείνας (Κοινωνικά – Κουτί Πανδώρας). Η Κυβέρνηση κάνει ότι πιστεύει πως κερδίζει στις δημοσκοπήσεις και ο λαός ότι τους πιστεύει. Αλλά η κοροϊδία δεν θα αντέξει μέχρι τις εκλογές. Ο κ. Μητσοτάκης ξέρει τι θέλει για εθνική συνεννόηση, της αυτοδυναμίας του επιτελικού κράτους, αλλά δεν θα το πετύχει (ΠΑΣΟΚ).

Ας αναλογισθεί ο λαός αν τον συμφέρει να ψηφίσει Ν.Δ. Όχι φυσικά.