«Δεν είναι αυτό ούτε ειλικρινής συγγνώμη, ούτε ανάληψη ευθύνης από τον κ. Μητσοτάκη»

 

«Ο κ. Αυγενάκης διέπραξε το ατόπημα την Παρασκευή. Και με τη θηριώδη μιντιακή υπεροπλία που διαθέτετε, κατορθώσατε να το κρατήσετε κρυφό μέχρι την Τρίτη», τόνισε στη Βουλή, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Δράμας Θ. Ξανθόπουλος, απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση. Και πρόσθεσε: «Εάν δεν καταγγελλόταν η απαράδεκτη πράξη του κ. Αυγενάκη από την Ομοσπονδία των εργαζομένων και αν δεν υπήρχε αναρτημένο το βίντεο της αισχρής συμπεριφοράς του, σήμερα θα ήταν απλά Πέμπτη. Για να είμαστε καθαροί. Δεν είναι αυτό ανάληψη ευθύνης από τον κ. Αυγενάκη και τον Μητσοτάκη. Ελέγχεστε γιατί όσο μπορέσατε να το καλύψετε δεν δώσατε κανενός είδους διέξοδο, όταν όμως το πράγμα ξέφυγε, κάνατε περίπου το αυτονόητο».

«Εγώ θα παραδεχόμουν τον κ. Αυγενάκη και θα έλεγα ειλικρινή τη συγγνώμη του, αν Παρασκευή μεσημέρι έλεγε παραφέρθηκα, χειροδίκησα, δεν έπρεπε να το κάνω, ζητώ συγγνώμη και αναλαμβάνω την ευθύνη. Αυτή είναι η ειλικρινής συγγνώμη», επεσήμανε ο κ. Ξανθόπουλος και ξεκαθάρισε: «Δεν μπορεί να παριστάνουμε κάποιους που είναι πάνω από τους υπόλοιπους. Η βουλευτική ιδιότητα έχει ένα επιπλέον βάρος. Όσοι δεν είμαστε ικανοί να το σηκώσουμε να πάμε σπίτια μας. Και όσοι κάνουμε παραπτώματα στο όνομα της βουλευτικής ιδιότητας, να έχουμε την πεποίθηση ότι δεν θα μας καλύπτει κανείς και ότι θα υποστούμε τις συνέπειες των πράξεων μας. Εσείς όχι απλά δεν το κάνατε αλλά μέχρι χθες καλύπτατε μια απαράδεκτη πρακτική».

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υπογράμμισε ακόμη ότι στο σκάνδαλο των υποκλοπών, το οποίο έχει διαπιστώσει με πόρισμά της η αρμόδια κατά το Σύνταγμα Ανεξάρτητη Αρχή, η δικαστική διερεύνηση έχει πανθομολογουμένως αργήσει ενώ απευθυνόμενος στον παριστάμενο Υπουργό Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδη, τον εγκάλεσε για την έκφραση του ότι αυτοί που μιλούν για μπάζωμα στα Τέμπη είναι για τα μπάζα. Στηλίτευσε τέλος την θέση του Υπουργού ότι για λόγους αρχής δεν κάνει νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, σημειώνοντας με έμφαση: «Και εμείς από θέση αρχής θα επιμένουμε στις νομοπαρασκευαστικές. Είναι αξιακή η αντίθεσή μας. Μέχρι να αναλάβετε εσείς Υπουργός, οι νομοπαρασκευαστικές επιτροπές ήταν πάγια διαδικασία του Υπουργείου Δικαιοσύνης Και ελέγχεστε για τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σας για καθηγητάδες και δικηγορικά γραφεία που μαγειρεύουν τα νομοθετήματα» κατέληξε.