Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. Ν. ΔΡΑΜΑΣ Κ. ΜΠΛΟΥΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

 

Όπως ανέφερε ο Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος, «ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδης ανακοίνωσαν ότι “διατηρείται το επίδομα ανεργίας σε όσους Έλληνες ανέργους επιλέξουν να εργαστούν σε αγροτικές εργασίες”». Μάλιστα, ο κ. Μπλούχος επισημαίνει πως «η Κυβέρνησή μας επιδοτεί την εργασία και όχι την ανεργία, αφού ο σημερινός άνεργος μπορεί ελεύθερα να απασχοληθεί ως εργάτης γης χωρίς διακοπή του επιδόματός του», προσθέτοντας πως «η εποχή του κορωνοϊού χαρακτηρίζεται από την αγωνία όλων μας για την υγεία και τη ζωή και συνάμα για την οικονομία και την ευημερία, όπως αυτή εξασφαλίζεται μέσα από την εργασία και τη δημιουργικότητα». «Η Κυβέρνησή μας με στοχευμένα βήματα δείχνει τον τρόπο της προόδου και της αντίστασης στη φθορά», καταλήγει ο Δραμινός Βουλευτής.

Υπενθυμίζεται πως από τις 27 Απριλίου 2020, ο κ. Μπλούχος είχε καταθέσει σχετική ερώτηση με θέμα «Άμεση λύση στο πρόβλημα έλλειψης εργατών γης».