Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΡΑΜΑΣ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΕΤΑΔ Α.Ε. ΚΑΙ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ Η Π.Ε. ΔΡΑΜΑΣ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΕΠ’ ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΣΤΟΝ ΧΕΙΜΑΡΡΟ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ «ΑΝΔΡΙΚΑΚΗ»

 

Έχοντας ως στόχο την αποτροπή δυσάρεστων καταστάσεων, τις οποίες έχει ζήσει κατά το παρελθόν η τοπική κοινωνία, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, μέσω της αποστολής επιστολών επιχειρεί να δράσει σε περιοχές που ανήκουν μεν σε άλλους φορείς, όμως θα πρέπει να τύχουν μέριμνας. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε, με σχετική επιστολή, προς την Μονάδα Τεχνικών Υπηρεσιών της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. να επιτραπεί στην Π.Ε. Δράμας η απομάκρυνση και όχι η επανατοποθέτηση όλων των προϊόντων καθαρισμού (αμμοχάλικα) κατά τη διαμόρφωση της κοίτης του χειμάρρου της Καλλιφύτου που προέρχονται από τον καθαρισμό και την απομάκρυνση όλων των φερτών υλικών από σωληνωτή διάβαση στο ύψος του Super Market «Lidl». Όπως επισημαίνει ο κ. Παπαδόπουλος, ο καθαρισμός γίνεται 2-3 φορές τον χρόνο κι αυτό γιατί σε κάθε νεροποντή δημιουργούνται πλημμυρικά φαινόμενα εξαιτίας της πλήρωσης των σωλήνων με αποτέλεσμα την υπερχείλιση της διάβασης και τον αποκλεισμό της οδούς για 1 ή 2 μέρες. Η επιστολή του κ. Παπαδόπουλου στάλθηκε στις 8 Μαΐου 2020.

Ο κ. Παπαδόπουλος εξηγεί στην επιστολή του τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτό το αίτημα. Όπως αναφέρει η Π.Ε. Δράμας για τον άμεσο καθαρισμό προχωρά σε μίσθωση ιδιωτικών μηχανημάτων (λόγω έλλειψης δικών της), πληρώνοντας ένα αρκετά μεγάλο τίμημα, ενώ οι ενέργειες και εργασίες καθαρισμού της ανάντη κοίτης του χειμάρρου γίνονται προηγούμενο με χρήση μηχανημάτων ακυρώνονται αυτομάτως, γεγονός που σημαίνει απώλεια εργατοωρών και σπατάλη χρημάτων. Τέλος, όπως επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, η επανατοποθέτηση των αμμοχάλικων στα πρανή του χειμάρρου, πέραν της προσωρινότητας είναι και σπατάλη δημοσίου χρήματος χωρίς αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι της επιστολής του κ. Παπαδόπουλου προς την Μονάδα Τεχνικών Υπηρεσιών της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου είχαν προηγηθεί για το ίδιο θέμα δύο επιστολές της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας προς την Κτηματική Υπηρεσία Δράμας, στις 12 Φεβρουαρίου 2020 και στις 13 Απριλίου 2020, στις οποίες δεν υπήρξε απάντηση.

Εφόσον τελικά δοθεί η σχετική άδεια, θα πρόκειται για μια ουσιαστική παρέμβαση από πλευράς Π.Ε. Δράμας, καθώς κάθε χρονιά, μετά από έντονες βροχοπτώσεις, είναι αρκετές οι φορές που στο εν λόγω σημείο ο χείμαρρος Καλλιφύτου πλημμυρίζει και ο δρόμος πρέπει να κλείσει.

Παράλληλα, με άλλη επιστολή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαδόπουλος ζητάει να δοθεί άδεια στην Π.Ε. Δράμας ώστε να προχωρήσει στον καθαρισμό του στρατοπέδου «Ανδρικάκη». Υπενθυμίζεται πως τον Σεπτέμβριο του 2013 σε χώρους του εγκαταλειμμένου στρατοπέδου είχε μεταφερθεί φωτιά από παρακείμενο οικόπεδο, φτάνοντας στο σημείο, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, να κινδυνέψουν ακόμη και γειτονικές κατοικίες.

Στην επιστολή του προς την Κτηματική Υπηρεσία Π.Ε. Δράμας ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας αναφέρει πως «το στρατόπεδο Ανδρικάκη, το οποίο διαχειρίζεται η Κτηματική Υπηρεσία Δράμας, βρίσκεται εντός του αστικού της πόλης της Δράμας, με κατοικίες περιμετρικά αυτού, βρίσκεται σε χρόνια εγκατάλειψη, ενώ παρουσιάζει και έντονη αυτοφυή βλάστηση. Επειδή με την έναρξη της θερινής περιόδου υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιών, παρακαλούμε να μας δοθεί η άδεια να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες καθαρισμού για την αποτροπή του επικείμενου κινδύνου».

Όσον αφορά το στρατόπεδο «Ανδρικάκη», κατά το παρελθόν, έχουν κατατεθεί διάφορες προτάσεις για αξιοποίησή του από φορείς της Δράμας, όμως καμία σχετική προσπάθεια δεν έχει τελεσφορήσει. Πάντως, όποιο κι αν είναι το μέλλον της συγκεκριμένης εγκατάστασης, σίγουρα θα πρέπει ο χώρος να λαμβάνει της δέουσας προσοχής, έτσι ώστε να μην αποτελεί πηγή κινδύνου για την πόλη της Δράμας. και η συγκεκριμένη ενέργεια του κ. Παπαδόπουλου ακριβώς αυτή τη στόχευση έχει.