Συζητήθηκε στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νομού Δράμας κ. Αναστάσιου Νικολαΐδη, με θέμα τις «Προβληματικές αποκαταστάσεις τομών στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου του φυσικού αερίου στον Δήμο Δράμας». Πρόκειται για τη δεύτερη σχετική παρέμβαση του κ. Νικολαΐδη για το έργο του φυσικού αερίου, καθώς τον περασμένο Ιανουάριο είχε τεθεί το ζήτημα του μεγάλου μήκους ανοιχτών τομών, στο πλαίσιο εκτέλεσης των εργασιών τοποθέτησης του δικτύου, με αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών δυσλειτουργιών στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου.

Η νέα επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Νομού Δράμας αφορούσε τις προβληματικές αποκαταστάσεις των τομών σε πλήθος σημείων στο οδικό δίκτυο, καθώς πολλοί δρόμοι της Δράμας μοιάζουν με βομβαρδισμένο τοπίο.

Όπως ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης, «όσον αφορά στις αποκαταστάσεις, σε πολλά σημεία παρουσιάζονται αστοχίες και εύλογα υπάρχουν αντιδράσεις από όσους χρησιμοποιούν τους συγκεκριμένους δρόμους, ζητώντας να διορθωθεί η κατεστραμμένη οδοποιία. Σε πολλά σημεία υπάρχει ανάγκη για άμεση παρέμβαση, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων. Δίχως ίχνος υπερβολής, υπάρχουν δρόμοι που μοιάζουν σαν να έχουν υποστεί βομβαρδισμό και όμως, χρησιμοποιούνται καθημερινά από τις Δραμινές και τους Δραμινούς». Παράλληλα, έθεσε και το ζήτημα του ελέγχου της ορθής εκτέλεσης του έργου του φυσικού αερίου στην πόλη της Δράμας.

Απαντώντας, η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, αναγνώρισε την ύπαρξη του προβλήματος, λέγοντας πως συμμερίζεται «την ενόχληση που υπάρχει από τους κατοίκους για αυτήν την κακή εικόνα», προσθέτοντας ότι η ίδια έχει «εκθέσεις που λένε ότι υπάρχουν ζητήματα με την αποκατάσταση». Όμως, η κ. Σδούκου, εκ μέρους της κυβέρνησης, αρνήθηκε να αναλάβει πρωτοβουλία για αποκατάσταση των προβλημάτων που προκλήθηκαν από την κακή εκτέλεση του έργου, ζητώντας να λάβει πρωτοβουλία ο Δήμος Δράμας για πραγματοποίηση σύσκεψης με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων εταιρειών. «Έχουμε τέσσερις εταιρείες όπου ο καθένας είχε και έναν διαφορετικό ρόλο, ένας να το κατασκευάσει, ο άλλος να το επιβλέπει, ο άλλος να κάνει επιθεώρηση αν έγινε σωστά ή όχι», ανέφερε η κ. Σδούκου.

Στη δευτερολογία του ο κ. Νικολαΐδης έθιξε το ζήτημα της πολιτικής εκμετάλλευσης από την κυβέρνηση των έργων για το φυσικό αέριο, λέγοντας τα εξής: «Δεν μπορείτε και εσείς και η κυβέρνηση να μεταφέρετε τις ευθύνες στον Δήμο. Θεωρώ ότι δεν είναι θέμα του Δήμου. Αν το έργο του φυσικού αερίου αφορά ιδιωτικές εταιρείες, για ποιον λόγο ο Πρωθυπουργός μαζί με τους Υπουργούς του βρέθηκαν στα εγκαίνια του έργου στην Ξάνθη; Δεν είναι δυνατόν, όταν επιθυμείτε να παρουσιάσετε έργο στους πολίτες, το φυσικό αέριο να γίνεται ύστερα από κυβερνητικές παρεμβάσεις, αλλά όταν υπάρχουν προβλήματα, να μεταφέρετε τις ευθύνες στους άλλους».

Παράλληλα, ο κ. Νικολαΐδης ζήτησε την παρέμβαση της κ. Υφυπουργού για να επιλυθεί το ζήτημα. Όπως είπε, «την προηγούμενη φορά που συζητήσαμε εδώ στη Βουλή για τα έργα του φυσικού αερίου στη Δράμα, το πρόβλημα αφορούσε στην τεράστια χρονική καθυστέρηση των αποκαταστάσεων και τις πολλές ανοιχτές τομές. Η κατάσταση από τότε έχει βελτιωθεί. Μόνη σας είπατε σε δηλώσεις σας στη Δράμα ότι τραβήξατε αυτιά. Αυτό περιμένουμε να γίνει και τώρα. Να δώσετε λύση σε αυτό το σημαντικό πρόβλημα».

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ (2)