ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κ. ΧΗΤΑ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, με θέμα «Αναγκαία η ενίσχυση της στελέχωσης του Κέντρου Υγείας του Νευροκοπίου της Δράμας», κατέθεσε ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Λύσης κ. Κωνσταντίνος Χήτας.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους του Κάτω Νευροκοπίου της Δράμας και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπικές ιστοσελίδες του Διαδικτύου, το Κέντρο Υγείας Νευροκοπίου αντιμετωπίζει, επί σειρά ετών, ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και σε οδηγούς ασθενοφόρου. Οι ελλείψεις εμφαίνονται και σε σχετική επιστολή της τοπικής Δημοτικής Αρχής, στην οποία, μεταξύ των άλλων, τονίζεται ότι, ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου αποτελεί πύλη εισόδου και εξόδου «από» και «προς» την χώρα μας, από το 2006, με την λειτουργία εντός των ορίων του του Τελωνείου της Εξοχής. Ως εκ τούτου και σε συνδυασμό με την απόσταση της έδρας του άνω Δήμου από την Δράμα (περίπου 40 χλμ.), συνάγεται το συμπέρασμα ότι είναι επιτακτική ανάγκη η περεταίρω στελέχωση του τοπικού Κέντρου Υγείας, προκειμένου αυτό να λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να στελεχώσετε το Κέντρο Υγείας του Κάτω Νευροκοπίου με περισσότερο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με περισσότερους οδηγούς ασθενοφόρου, καθώς και να το εξοπλίσετε με ένα ασθενοφόρο όχημα, το οποίο θα επιχειρεί εντός των ορίων ευθύνης του εν λόγω Κέντρου Υγείας, ούτως ώστε να επανέλθει το τελευταίο στην προ 10ετίας πληρότητα λειτουργίας του και να λειτουργεί επί 20ώρου βάσεως;

 

Ο ερωτών Βουλευτής

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ