Pexels

Συγκλονιστικές είναι οι συμπτώσεις με την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας, της ασύλληπτης τραγωδίας που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη όταν μία 26χρονη δολοφόνησε τα δύο παιδιά της και αποπειράθηκε να σκοτώσει και το τρίτο παιδί.

Τριάντα επτά χρόνια πριν (σ.σ. το 1985), μια μητέρα είχε εξοντώσει τα δύο της παιδιά, τον 7χρονο Ζήση και την 6χρονη Μαρία, μέσα σε διάστημα περίπου τριών μηνών και μόλις μια εβδομάδα αφότου έθαψε το δεύτερο θύμα της, άρχισε να δηλητηριάζει το τρίτο της παιδί, την Αλεξάνδρα, που τότε ήταν τριών ετών.

Όπως αποκαλύφθηκε από τις τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στα παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από την χορήγηση βαρβιτουρικών χαπιών και σύντομα αποδείχθηκε πως τους τα έδωσε η ίδια τους η μητέρα τους.

Απαντήσεις στους μυστηριώδεις θανάτους του 1985, είχε δώσει ο ομότιμος καθηγητής ιατροδικαστικής και τοξικολογίας ΑΠΘ, Δημήτρης Ψαρούλης.

Ο καθηγητής που είχε καταφέρει να λύσει το γρίφο μιας υπόθεσης που θυμίζει πολύ τα όσα παρακολουθεί σοκαρισμένο το πανελλήνιο στην Πάτρα, μίλησε για τις συνθήκες θανάτου της Μαλένας, της Ίριδας και της Τζωρτζίνας, που του ξύπνησαν μνήμες από το 1985. Ο ίδιος βασίζεται στην επιστήμη δηλώνοντας ότι «εκείνη θα βρει τις απαντήσεις».

Μιλώντας στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» ο ιατροδικαστής είπε: «Οπωσδήποτε μας γύρισε στην εποχή εκείνη γιατί κι εμείς είχαμε μια φαρμακευτική δηλητηρίαση. Μπορεί να λυθεί το ζήτημα αλλά θέλει λίγο δουλειά. Η κεταμίνη ευρέθη, αλλά το ζήτημα είναι ποιος την έδωσε».

Η ξεχασμένη ιστορία της φρικτής παιδοκτόνου που θυμίζει Πάτρα
Οι τίτλοι των εφημερίδων της εποχής ήταν αμείλικτοι με την 26χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη, την οποία χαρακτήριζαν «Μήδεια», φρικτή φόνισσα και αδίστακτη παιδοκτόνο.Grtimes.gr

Ιατροδικαστής Ψαρούλης: «Ψάξτε οστά, νύχια και μαλλιά»

Ο πολύπειρος ιατροδικαστής υπογραμμίζει ότι πρέπει να ερευνηθεί το περιβάλλον των άτυχων κοριτσιών, λέγοντας: «Πρέπει να πάρουν είκοσι τρίχες από τη μία πλευρά, είκοσι από την άλλη και να τα στείλουν για ανάλυση στο πανεπιστήμιο της Κρήτης και το πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Στέλνοντας για ανάλυση, το ενδεχόμενο να βρούμε χρήση στο παρελθόν είναι πιθανό».

και συμπλήρωσε: «Το φάρμακο αποθηκεύεται στα νύχια, στις τρίχες και τα οστά. Και τα δύο χρόνια θα βγάλουν αποτέλεσμα. Όλα όσα έχω ακούσει μέχρι τώρα είναι ασκήσεις επί χάρτου. Έχουμε αντικειμενικό στοιχείο στα χέρια μας και αυτό είναι η ανάλυση».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία έχει προφυλακιστεί, για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της.Φωτογραφία αρχείου / InTime

Πώς έλυσε το μυστήριο ο Ιατροδικαστής Ψαρούλης

Η μητροκτόνος από το Κορδελιό, νάρκωνε μέχρι θανάτου με βαρβιτουρικά χάπια τα παιδιά της ακόμη και κατά τη νοσηλεία τους στο νοσοκομείο όπου διακομίζονταν. Η μητέρα τους, δήλωνε στους γιατρούς πως πάσχουν από επιληψία.

Ο ομότιμος καθηγητής ιατροδικαστικής και τοξικολογίας του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Δημήτρης Ψαρούλης ήταν ο ιατροδικαστής που νεκροτόμησε το πρώτο από τα άτυχα παιδιά και εκείνος που θα έλυνε τελικά το γρίφο της υπόθεσης. Όταν ανέλαβε την περίπτωση της 6χρονης Μαρίας που κατέληξε πρώτη, τα στοιχεία που είχε στη διάθεση του ήταν λιγοστά και το αίτιο θανάτου, αδιευκρίνιστο.
Λίγο αργότερα ακολούθησε ο 7χρονος Ζήσης. Το παιδί εισάγεται στο νοσοκομείο λίγες μέρες μετά τον θάνατο της αδελφής του και κοιμόταν επίσης σχεδόν μόνιμα. Το αγοράκι πεθαίνει με μοναδικό άνθρωπο δίπλα του την 26χρονη μητέρα του και κάτω από αδιευκρίνιστα αίτια.

Μέσα σε διάστημα περίπου τριών μηνών και μόλις μία εβδομάδα αφότου έθαψε το δεύτερο θύμα της, άρχισε να δηλητηριάζει το τρίτο της παιδί. Η κόρη της νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, έχοντας ήδη βαριά συμπτώματα από τα βαρβιτουρικά χάπια που όπως αποδείχθηκε, της έδινε κρυφά η μητέρα της για να τη σκοτώσει, όπως είχε κάνει με τα άλλα δύο της παιδιά. Το παιδί ωστόσο κάποια στιγμή ξερόβηξε, σαν να πνίγεται και οι γιατροί και νοσηλευτές έκπληκτοι, είδαν ένα χάπι να βγαίνει από το στόμα της.
Σιγά – σιγά άρχισε να λύνεται το μυστήριο και γύρω από τον θάνατο των άλλων παιδιών. Οι υποψίες ήταν στραμμένες στο πρόσωπό της μητέρας. Η μητέρα υπό επίβλεψη δεν ξαναβρήκε ευκαιρία να δώσει το φάρμακο και η υγεία της μικρής άρχισε να βελτιώνεται σαν από θαύμα.

Η παιδοκτόνος οδηγήθηκε στην Ασφάλεια και ομολόγησε μια δολοφονία και μια απόπειρα. Αρνήθηκε ότι σκότωσε το πρώτο παιδί. Τα αδιάσειστα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι Αρχές και τα πανομοιότυπα συμπτώματα που είχε το παιδί πριν πεθάνει, κατέρριψαν τους ισχυρισμούς της. Καταδικάστηκε σε πολυετή ποινή κάθειρξης, αποδίδοντας την πράξη της στο μίζερο οικογενειακό περιβάλλον που ζούσε και την καταπίεση από τον σύζυγό της.

Η δολοφόνος του 1985 σήμερα έχει αποφυλακιστεί. Εξακολουθεί να κρατά κρυφό το σκοτεινό παρελθόν της με τη φροντίδα της κόρης της, εκείνου του παιδιού που από τύχη γλίτωσε από τα χέρια της.

Πηγή: newsbomb.gr