Στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA φιλοξενήθηκε σήμερα (9/2) η Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας και πυρηνικός γιατρός κ. Όλγα Βασιλείου.

Το θέμα της συζήτησης ήταν η προτεραιότητα στην οποία βρίσκονται οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων αναφορικά με τους εμβολιασμούς, σε αντίθεση με τους ιδιώτες γιατρούς οι οποίοι θέλουν να εμβολιαστούν, αλλά δεν μπορούν.

Για το θέμα μίλησαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η πυρηνικός γιατρός και Γ.Γ. του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας Όλγα Βασιλείου και η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου.

Σύμφωνα με την κυρία Βασιλείου, ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας μετρά 432 μέλη εκ των οποίων τα 175 είναι ιδιώτες. Για τους νοσοκομειακούς γιατρούς, ο εμβολιασμός ξεκίνησε στις 7 Ιανουαρίου. Στις 11 Ιανουαρίου κατάφεραν να εμβολιαστούν κατ’ εξαίρεση κάποιοι ιδιώτες γιατροί με ειδικότητες της πρώτης γραμμής, αφού υπήρχε περίσσεια δόση εμβολίων.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στο βοηθητικό προσωπικό των ιατρείων και όπως είπε χαρακτηριστικά «ένα ιατρείο δεν μπορεί να λειτουργήσει εύκολα όταν έχει εμβολιαστεί ο γιατρός και όχι το βοηθητικό προσωπικό».

Δείτε ολόκληρο το βίντεο με την παρουσία της κ. Βασιλείου στην εκπομπή του MEGA ΕΔΩ