Ο καιρός σήμερα θα έχει συννεφιές, ενώ όσο προχωράει η μέρα θα δούμε τοπικές βροχές και καταιγίδες σε μια σειρά περιοχές.

Όσο προχωράει η μέρα σήμερα τόσο ο καιρός θα δίνει τοπικές μπόρες ή καταιγίδες σε μια σειρά περιοχές της χώρας. Τοπικές συννεφιές υπήρξαν προς το βορειοδυτικό Αιγαίο, προς την περιοχή της Θεσσαλίας και της κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, «σε αυτά τα γεωγραφικά διαμερίσματα οι συννεφιές θα αυξηθούν και θα έχουμε και πάλι μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες.

Καθώς θα πηγαίνουμε προς τις απογευματινές ώρες θα δούμε τα φαινόμενα να εξαπλώνονται για άλλη μία ημέρα στο σύνολο του ηπειρωτικού κορμού. Σήμερα φαίνεται ότι θα έχουμε τις περισσότερες βροχές από το ύψος της Θεσσαλίας ή και της Λαμίας και πιο κάτω».

Η αστάθεια που συνεχίζεται και σήμερα θα φέρει σε ορισμένες περιοχές ξανά βροχές και καταιγίδες, όχι, όμως, στην ένταση που αυτό συνέβη το απόγευμα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ. 

Ο καιρός στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, όπως τόνισε ο έμπειρος μετεωρολόγος, αν και η μέρα ξεκινάει με πολύ καλές καιρικές συνθήκες, καθώς θα πηγαίνουμε προς το απόγευμα θα συναντήσουμε μπόρες στα βορειοδυτικά του νομού αλλά όχι κάτι το αξιόλογο.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, δεν έχουμε τα έντονα φαινόμενα που είχαμε χθες αν και υπάρχουν πιθανότητες για μπόρες στην ημιορεινή ζώνη. Ο υδράργυρος θα προσεγγίσει τους 30 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης.

Πότε έρχεται νέα «ψυχρή λίμνη»

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, Πέμπτη και Παρασκευή θα έχουμε αστάθεια αλλά ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα άστατος το Σάββατο και την Κυριακή σε πολλές περιοχές της χώρας λόγω μιας νέας «ψυχρής λίμνης» που έρχεται στη χώρα από τα Βαλκάνια.

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας, η οποία φαίνεται να είναι πιο έντονη κυρίως το Σάββατο, θα είναι οι βροχές και οι κατά τόπους καταιγίδες με τις περιοχές της δυτικής και Στερεάς Ελλάδας να είναι αυτές που κυρίως θα επηρεαστούν.

Από τις 23 με 25 Ιουνίου θα πάμε σε πιο θερμές καταστάσεις, εκτίμησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Δείτε live εικόνα από το Windy

Πηγή: in.gr