ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ Θ. ΖΕΚΕΡΙΔΗ, ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ, ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

  •  «Όλοι θα είμαστε μία παράταξη μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η παράταξη των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Δοξάτου και τα αντίστοιχα Κοινοτικά Συμβούλια, που στόχο θα έχουν να λύνουν προβλήματα για το καλό του Δήμου και των δημοτών μας»

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Το απόγευμα της Παρασκευής 23 Αυγούστου 2019 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου στο Καλαμπάκι η τελετή ορκωμοσίας του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Δοξάτου κ. Θέμη Ζεκερίδη, των Δημοτικών Συμβούλων, των Προέδρων και των Συμβούλων των Κοινοτήτων του Δήμου Δοξάτου.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Καβάλας κ. Αρχέλαος Γρανάς, οι νεοεκλεγέντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ και Χρήστος Παπαθεοδώρου, καθώς και πλήθος κόσμου, συγγενείς και φίλοι των νεοεκλεγέντων και δημότες του Δήμου Δοξάτου.

Η ορκωμοσία τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο, ο οποίος απευθυνόμενος προς όλους, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ανέφερε: «Σας ευχωμέθα εν υγεία να διακονήσετε το λαό του ιστορικού και ηρωικού και μαρτυρικού Δήμου Δοξάτου και να διανύσετε τον χρόνο αυτό με διεξαγωγή έργων καλών και αγαθών επ’ ωφελεία των πολιτών. Η Εκκλησία μας η τοπική οσάκις την ζητήσετε θα είναι στο πλευρό σας συμπαραστάτης και βοηθός. Να είστε καλά, καλή δύναμη, με υγεία».

«Θα δημιουργήσουμε ένα Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο θα συνεργαστούμε όλοι μας»

 

Στη σύντομη ομιλία του, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Δοξάτου κ. Ζεκερίδης ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο «για την τιμή που μας έκανε να συμμετέχει σε αυτή την εκδήλωση». «Ήταν κάτι ιδιαίτερα τιμητικό για εμάς», πρόσθεσε.

Ακόμη, ο κ. Ζεκερίδης ανέφερε: «Στο πρόσωπο της γυναίκας μου και των παιδιών μου θέλω να ευχαριστήσω όλες τις οικογένειες των ανθρώπων που συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία των εκλογών, γιατί θεωρώ ότι στήριξαν τους ανθρώπους, οι οποίοι σήμερα ορκίστηκαν και θα τους στηρίξουν και στο μέλλον για να μπορέσουν να παράγουν ένα σημαντικό έργο».

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Δοξάτου συνέχισε την ομιλία του λέγοντας: «Θέλω να ευχαριστήσω για την παρουσία τους κάποιους φίλους από το εξωτερικό, οι οποίοι είναι εδώ και μας τιμούν. Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την μητέρα μου και τα αδέρφια μου και στο πρόσωπό τους και τους συγγενείς όλων των άλλων συναδέλφων, με τους οποίους θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι καλό για το Δήμο μας. Να ευχαριστήσω τους φίλους, οι οποίοι είναι εδώ και δεν είναι δημότες του Δήμου μας και μας τιμούν. Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους δημότες του Δήμου μας που είναι εδώ και μας παρακολουθούν.

Επίσης νομίζω ότι πρέπει να ευχαριστήσω ιδιαίτερα αυτούς οι οποίοι προσπάθησαν στις εκλογές, ανεξάρτητα αν εκλέχτηκαν ή όχι, να δημιουργηθεί αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο, με το οποίο θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε κάτι καλό στο Δήμο μας. Δεν θα έλεγα καλύτερο. Οι προσπάθειες ήταν πάντα ίδιες και θα συνεχίσουν να είναι πιο δημιουργικές ενδεχόμενα στο μέλλον.

Και βέβαια θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους εκλεγμένους Προέδρους, Δημοτικούς Συμβούλους, Τοπικούς Συμβούλους, για τους οποίους είμαι βέβαιος -και αυτό πραγματικά θέλω να το πω παρουσία σας, γιατί αποτελεί μεγαλύτερη ευθύνη για εμάς- ότι θα δημιουργήσουμε ένα Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο θα συνεργαστούμε όλοι μας. Αντιπαραθέσεις θα υπάρχουν, αλλά θα είναι αντιπαραθέσεις και προτάσεις πάνω σε επιχειρήματα και όχι αντιπαραθέσεις για την αντιπαράθεση. Κι αυτό το οποίο υποσχόμαστε σε όλους σας, οι οποίοι είστε εδώ, είναι ότι αυτό το οποίο θα αποφασίζουμε τελικά πλειοψηφικά, θα είναι αυτό το οποίο όλοι θα συντασσόμαστε από πίσω ανεξάρτητα από το ποιος το έχει προτείνει για να μπορέσει να κάνει κάτι καλύτερο το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμος μας».

Όπως είπε ο κ. Ζεκερίδης, «εμείς αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι με την ευλογία του Σεβασμιώτατου, ελπίζω ότι θα έχουμε μια ευλογημένη, δημιουργική και παραγωγική θητεία Δημοτικού και Κοινοτικών Συμβουλίων σε άριστη συνεργασία και με το δεδομένο ότι όλοι θα είμαστε μία παράταξη μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η παράταξη των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Δοξάτου και τα αντίστοιχα Κοινοτικά Συμβούλια, που στόχο θα έχουν να λύνουν προβλήματα για το καλό του Δήμου και των δημοτών μας».

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Δοξάτου ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας: «Δεν θα πετύχουμε τίποτα, αν δεν έχουμε την ενεργό συμμετοχή σας. Αυτό το λέω πάντα και θέλω να το πω τελευταίο για να μείνει. Η ενεργή συμμετοχή των πολιτών είναι αυτή η οποία θα κάνει δημιουργική την παρουσία μας στο Δήμο. Για αυτό την επιζητώ και είναι κάτι στο οποίο πιστεύω πάρα πολύ για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε».

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής ορκωμοσίας και αφού δέχτηκε συγχαρητήρια και ευχές από πλήθος πολιτών, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Δοξάτου κ. Ζεκερίδης είχε μια σύντομη συνάντηση με το Δήμαρχο Δράμας κ. Μαμσάκο και το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Παρανεστίου κ. Καγιάογλου.