ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ Θ. ΖΕΚΕΡΙΔΗ

  • Κ. Παπαζώτου, επικεφαλής της παράταξης «συνΕργάζομαι» και νέα Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Δοξάτου: «Κάναμε παραταξιακό συμβούλιο και ομόφωνα αποδεχτήκαμε την πρόταση, θεωρώντας ότι έτσι θα μπορούμε από μια θέση ευθύνης να κάνουμε ακόμη περισσότερα για τον τόπο μας»
  • Χρ. Μαμσάκος, Δήμαρχος Δράμας: «Θα υπάρχει συνεργασία μεταξύ των Δημάρχων της Δράμας… Αποτελώντας όλοι μαζί μια γροθιά, να διεκδικήσουμε επιτέλους η Δράμα να βγει από την απομόνωση»
  • Α. Καγιάογλου, νεοεκλεγείς Δήμαρχος Παρανεστίου: «Όλοι μαζί οι Δήμαρχοι του Νομού θα πρέπει να έχουμε συνεργασία, να πετύχουμε κάτι καλό για το Νομό»

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

 

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελετής ορκωμοσίας στο Δήμο Δοξάτου, το απόγευμα της Παρασκευής 23 Αυγούστου 2019, μεταξύ άλλων, μίλησαν στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό «ENA Channel» και στην εφημερίδα «Εργασία… συν» ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Δοξάτου κ. Θέμης Ζεκερίδης και η επικεφαλής της παράταξης «συνΕργάζομαι» κ. Κυριακή Παπαζώτου, η οποία θα αναλάβει καθήκοντα Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιουσίας στο Δήμο Δοξάτου στη νέα αυτοδιοικητική περίοδο. Επίσης δηλώσεις έγιναν και από το Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο και το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Παρανεστίου κ. Αναστάσιο Καγιάογλου, οι οποίοι παραβρέθηκαν στην τελετή ορκωμοσίας στο Καλαμπάκι.

«Η ομάδα των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Δοξάτου είναι πολύ καλή»

 

Μιλώντας για τα συναισθήματά του μετά την ορκωμοσία του ως Δήμαρχος Δοξάτου, ο κ. Ζεκερίδης έκανε λόγο για χαρά, αλλά και για «αισθήματα ευθύνης και υποχρέωσης για αυτό που έρχεται, χωρίς άγχος όμως, γιατί θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα και δεν εννοώ την ομάδα των Δημοτικών Συμβούλων της πρώην παράταξής μου, αλλά την ομάδα των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Δοξάτου, η οποία θα είναι ενιαία και με την οποία νομίζω ότι θα δημιουργήσουμε και θα πετύχουμε τους στόχους που βάλαμε ευθύς εξ αρχής».

Σχετικά με το αν έχει γίνει κάποια ιεράρχηση των προβλημάτων του Δήμου και ποιες σκοπεύει να είναι οι πρώτες κινήσεις του, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Δοξάτου επεσήμανε: «Έχουμε αρκετά θέματα τα οποία θέλουν άμεσης λύσης και τα οποία θα δούμε. Ένα κεφαλαιώδες είναι να κάνουμε ένα Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, το οποίο είναι απαραίτητο. Θα πρέπει να διαμορφώσουμε συνθήκες τέτοιες που θα δουλεύουμε με στόχους, οι οποίοι θα είναι χρονικά προσδιορισμένοι και θα πρέπει να συγκρινόμαστε με αυτούς και όχι με το πότε, πού, πώς και τι έκαναν οι προηγούμενοι. Έχουμε αρκετά, αλλά έχω διαπιστώσει από τη συνεργασία μου με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και με την πίστη που έχω για τους Δημοτικούς Συμβούλους ότι όλα αυτά θα τα ξεπεράσουμε και γρήγορα θα μπούμε σε μια διαδικασία παραγωγής».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον «Κλεισθένη», αλλά και τις αλλαγές που επήλθαν σε αυτόν με το νομοσχέδιο για την «κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ», ο κ. Ζεκερίδης υπογράμμισε: «Η απλή αναλογική για μένα έπρεπε να έχει εφαρμοστεί ευθύς εξ αρχής για τέτοιες διαδικασίες. Καλά έκαναν και έβαλαν τις νέες ρυθμίσεις. Εμένα όμως δεν με επηρεάζουν. Έτσι κι αλλιώς στόχος μου ήταν να δουλέψω με το σύνολο των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων κι όχι με ευκαιριακές πλειοψηφίες».

Για το γεγονός ότι δύο επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης θα αξιοποιηθούν σε θέσεις ευθύνης, η κ. Κυριακή Παπαζώτου ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και ο κ. Πάρης Παπαδόπουλος ως Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου, ο κ. Ζεκερίδης εξέφρασε τη χαρά του που οι προτάσεις του έγιναν αποδέκτες και συμπλήρωσε: «Αν αισθάνομαι μια υποχρέωση και ίσως κάτι που θεωρηθεί από κάποιον ότι δεν έγινε σωστά είναι το ότι δεν έκανα προτάσεις στην παράταξη του νυν Δημάρχου. Θεωρώ ότι αυτό στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο έτσι έπρεπε να γίνει για να λειτουργήσει το Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς προβλήματα και είμαι πρόθυμος κι έτοιμος, εφόσον πραγματικά μέσα από την καθημερινή πρακτική αποδειχθεί ότι είμαστε μία παρέα, να αξιοποιηθούν όλα τα στελέχη του Δημοτικού Συμβουλίου που έχουν τη δυνατότητα να παράγουν σε θέσεις ευθύνης».

«Όλοι μαζί, ως ένα Δημοτικό Συμβούλιο που στόχο έχει να γίνει μία παράταξη, να μπορέσουμε να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο»

 

Στις δηλώσεις της η επικεφαλής της παράταξης «συνΕργάζομαι» κ. Παπαζώτου ανέφερε για την πρόταση που της έγινε από τον κ. Ζεκερίδη: «Αποδεχτήκαμε την πρόταση που μας έκανε ο νέος Δήμαρχος κ. Ζεκερίδης με χαρά, ως οφείλαμε απέναντι σε ό,τι είχαμε δεσμευτεί στους συνδημότες μας κατά την προεκλογική περίοδο. Είχαμε υποσχεθεί ότι θα εργαστούμε με κάθε τρόπο για το καλό αυτού του τόπου, χωρίς αυτό να σήμαινε οπωσδήποτε ότι θα έπρεπε να έχουμε κάποια θέση. Μας έγινε η πρόταση αυτή, κάναμε ένα παραταξιακό συμβούλιο και ομόφωνα αποδεχτήκαμε την πρόταση, θεωρώντας ότι έτσι θα μπορούμε από μια θέση ευθύνης να κάνουμε ακόμη περισσότερα για τον τόπο μας».

Για το ποιος είναι ο πρώτος στόχος της σε αυτή τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο, η κ. Παπαζώτου σημείωσε: «Πρώτος στόχος είναι να ξεκαθαριστεί ακριβώς η εικόνα του Δήμου. Ακούγονται πολλά, λέγονται πολλά, δεν έχουμε δει τόσα όσα έχουμε ακούσει. Ο πρώτος στόχος είναι αρχικά να καταγράψουμε την υφιστάμενη κατάσταση και στη συνέχεια όλοι μαζί, όπως είπε ο κ. Ζεκερίδης, ως ένα Δημοτικό Συμβούλιο που στόχο έχει να γίνει μία παράταξη, να θέσουμε προτεραιότητες, ώστε να μπορέσουμε να κερδίσουμε τον χαμένο, κατά την άποψή μας, χρόνο».

 

«Ο καθένας με τις δυνάμεις του θα δώσει τον δικό του αγώνα για να δικαιώσει πρώτα από όλα την επιλογή του κόσμου»

 

Για την παρουσία του στην τελετή ορκωμοσίας στο Δήμο Δοξάτου, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος επεσήμανε: «Η Αυτοδιοίκηση ενώνει και δεν διχάζει. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γιατί βρίσκομαι στην ορκωμοσία ενός νέου αυτοδιοικητικού ανθρώπου, ενός επιστήμονα, ενός γιατρού, που επέλεξε να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό που έχω να πω είναι ένα μεγάλο μπράβο και στον Δήμαρχο και στους Δημοτικούς Συμβούλους και στους Προέδρους και στα μέλη των Κοινοτήτων, αλλά ένα μεγάλο μπράβο σε όλο αυτό τον κόσμο που παραβρέθηκε και δήλωσε ένα βροντερό παρών.

Αυτό που επίσης θέλω να τονίσω είναι ότι θα υπάρχει μια μεγάλη και σπουδαία συνεργασία μεταξύ των Δημάρχων της Δράμας. Ήδη κάναμε κάποιες αρχικές κουβέντες, πάντα με γνώμονα το συμφέρον των συμπολιτών μας, αλλά και του Νομού μας». «Αποτελώντας όλοι μαζί μια γροθιά, να διεκδικήσουμε επιτέλους η Δράμα να βγει από την απομόνωση. Είναι ένα προσωπικό στοίχημα όλων μας και πιστεύω ο καθένας με τις δυνάμεις του θα δώσει τον δικό του αγώνα για να δικαιώσει πρώτα από όλα την επιλογή του κόσμου» ανέφερε ο κ. Μαμσάκος, ο οποίος υπογράμμισε: «Μάλιστα ως Μητροπολιτικός Δήμαρχος προτίθεμαι να πάρω πρωτοβουλία και να συγκαλέσω όλους τους Δημάρχους και συγχρόνως όλους τους Βουλευτές για να μπορέσουμε να δούμε όλα τα μεγάλα προβλήματα, τα οποία ταλανίζουν τη Δράμα μας, έτσι ώστε να δώσουμε λύσεις και να ανακουφίσουμε τους συμπολίτες μας».

 

«Συναίνεση και σύμπραξη μεταξύ όλων για να υπάρξει έργο»

 

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Καγιάογλου δήλωσε σχετικά με την παρουσία του στην τελετή ορκωμοσίας στο Δήμο Δοξάτου: «Νιώθω τιμή που βρίσκομαι στην πρώτη ορκωμοσία του Νομού μας. Γνωρίζω τον κ. Ζεκερίδη, πιστεύω ότι όλοι μαζί οι Δήμαρχοι του Νομού θα πρέπει να έχουμε μια συνεργασία, να πετύχουμε κάτι καλό για το Νομό. Επιβάλλεται. Άλλωστε, ο “Κλεισθένης” μας λέει ότι στο Δήμο πρέπει να υπάρχει συναίνεση και σύμπραξη μεταξύ όλων για να υπάρξει έργο».

Για τις προτεραιότητες και τους πρώτους στόχους που έχει θέσει ο ίδιος στο Δήμο Παρανεστίου, ο κ. Καγιάογλου ανέφερε: «Τα προβλήματα, απ’ ότι έχουμε διαπιστώσει μέχρι τώρα, που ετοιμαζόμαστε να αναλάβουμε, είναι πολλά. Πρέπει να προσπαθήσουμε και να κάνουμε αυτό που λέγαμε προεκλογικά, να σηκώσουμε τα μανίκια. Προτεραιότητά μας είναι η καθημερινότητα. Κάτι πολύ απλό, που όμως βλέπουμε ότι ο Δήμος μας νοσεί. Πρέπει να είμαστε δίπλα στον κόσμο, δίπλα στον πολίτη. Να του προσφέρουμε πράγματα απλά, καθημερινά. Να συμπαραστεκόμαστε στα προβλήματά του και από εκεί κι έπειτα με τη συναίνεση όλων των Δημοτικών Συμβούλων να γίνουμε μία γροθιά και σε συνεργασία με τους υπαλλήλους του Δήμου πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε έργο για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε αυτό τον τόπο, γιατί δυστυχώς σβήνει».