ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

 

Όπως γράφω και μένω πιστή σ’ αυτό, άτομα – πολιτικοί κτλ. που απασχολούν την επικαιρότητα, με πληροφορίες που συλλέγω για το «ποιόν» τους τις παραθέτω.

Η Δημοσιογραφία οδηγεί παντού, αρκεί να την εγκαταλείψεις νωρίς… Είναι πολυεργαλείο (ΘΕΜΑ). Σε ποιον αναφέρεται η εφημερίδα; Ποιος είναι ο ξανθός που δεν μοιάζει με Βαλκάνιος, αλλά για Σκανδιναβός, με το κοντό κούρεμα, τα διάφανα γυαλιά, τις τολμηρές γραβάτες, σαν στέλεχος κορυφής σε χρηματοπιστωτικούς κολοσσούς; Βέβαια ξεκίνησε με Πα.Σο.Κ., όχι ως δημοσιογράφος, αλλά ως τεχνοκράτης και διαφημιστής από τον Μ. Χρυσοχοΐδη, το 2009, όταν τον έκανε Διευθυντή του γραφείου του. Χωρίς λοιπόν να στέκει ιδεολογικά, κινείται προβάλλοντας την εικόνα του στην TV και είναι το «αόρατο μάτι» του Πρωθυπουργού (ΘΕΜΑ).

Χρήστος – Γιώργος (Άκης) Σκέρτσος της Ν.Δ. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976, σπούδασε Δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και συνέχισε σε Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ (αφού είχε την οικονομική δυνατότητα), που τον είχαν σαν δικό τους άνθρωπο μια που έδειχνε την στοχοπροσήλωση που είχε από νωρίς (iefimerida).

Έγινε Διευθυντής Υπουργείου Οικονομικών επί Γ. Στουρνάρα, Διευθυντής Γραφείου του υπηρεσιακού Πρωθυπουργού Π. Πικραμμένου (2012-2014) Διευθυντής Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (2014-2019), Μέλος Δ.Σ. ΣΕΒ – ΙΒΕΠΕ, Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων, Ταμίας Συμβουλίου ΣΕΒ για βιώσιμη ανάπτυξη.

Από 9/7/2019 διορίστηκε Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, ανήκοντας στον στενό κύκλο συνεργατών του Κ. Μητσοτάκη.

Παντρεμένος με ένα παιδί, με σύζυγο διοικητική δικαστικό.

Αμφότεροι παχυλοί μισθοί! Στο OPEN απείλησε τους εργαζόμενους λέγοντας:

-Δεν θέλουν να δουλεύουν, γιατί θέλουν κρατικά επιδόματα και για να δουλεύουν «μαύρα». Δεν υπάρχει λόγος για οριζόντια μέτρα και κλείσιμο δραστηριοτήτων και δεν πρόκειται να υπάρξει στήριξη στο εξής (Αυγή).

Μα αφού πληρώνεται βαρβάτα, γιατί να νοιαστεί για τον κάθε εργαζόμενο;

Νέα εποχή, νέα ήθη!!! (Έθνος).

Δικαστικό λαϊκισμό και ευκαιρία για δημοσιότητα –έγραψε στην ανάρτησή του- η αγόρευση της εισαγγελικής λειτουργού στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, μια μέρα πριν βγει η απόφαση (Real News), που θύμωσε τον κόσμο!

Ο Βουλευτής της Ν.Δ. Γ. Λοβέρδος κράτησε αποστάσεις από την ανάρτηση του κ. Σκέρτσου και απέδωσε ως λάθος την ανάρτηση.

Ο δε Γ. Λοβέρδος με τις δηλώσεις του περί συνεπιμέλειας είπε:

Μπορεί ένας σύζυγος να δέρνει και να απατά, μπορεί όμως να είναι καλός γονιός.

Αδιανόητη δήλωση τη χαρακτήρισε ο Γ. Ραγκούσης του ΣΥΡΙΖΑ. Ξέσπασε ωστόσο μεγάλος σάλος με τη δήλωση αυτή.

Θα τρελαθούμε τελείως κύριοι της Ν.Δ. Σκέρτσο και Λοβέρδο και κάνει και ζέστη…

Καλή ανάπαυση, καλό καλοκαίρι…