ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

 

 

Η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή, η Ονειρούπολη άνοιξε τις πύλες της την 1η Δεκεμβρίου 2019 και μέχρι τις 4 Ιανουαρίου 2020 υποδέχεται τους μικρούς και μεγάλους φίλους της, με πλήθος δωρεάν δράσεων και ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Το πρόγραμμα της Ονειρούπολης από την Πέμπτη 12 έως την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου έχει ως εξής:

 

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

 

Κεντρική Σκηνή

18:00-20:00 Και επειδή μια φορά δεν φτάνει… οι Δραμάδοντες του Παναγιώτη Χρόνη ξανά στην σκηνή της Ονειρούπολης για να στρώσουν ένα μουσικό χαλί με τραγούδια έντεχνα λαϊκά και ρεμπέτικα.

20:30 Συναυλία αυτή τη φορά με μια νέα συνύπαρξη που είναι αυτή των 1550 και του Δημήτρη Σταρόβα. Μια καινούργια πρόταση στα μουσικά δρώμενα που έχει πάρει για τα καλά τον δρόμο της, αφού η αθηναϊκή Ροκ μπάντα και ο πολυτάλαντος καλλιτέχνης από την Θεσσαλονίκη έχουν «δέσει το γλυκό» και έχουν φτάσει μέχρι την Ονειρούπολη. Μαζί τους η Καλένα μια νέα καλλιτέχνης με εξαιρετική φωνή και σκηνική παρουσία.

 

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

 

Κεντρική Σκηνή

17:30-18:00 Τα παιδικά τμήματα του εξωραϊστικού πολιτιστικού συλλόγου Πανοράματος Δράμας θα χορέψουν παραδοσιακούς και σύγχρονούς χορούς, θα τραγουδήσουν παραδοσιακά τραγούδια, κάλαντα και θα μας ευχηθούν με το κέφι και την αθωότητα που διακρίνει τα παιδιά.

18:00-19:00 Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων του αθλητικού Συλλόγου ΑμΕΑ Αγωνιστές και ο αθλητικός Σύλλογος ΑμΕΑ Αγωνιστές παρουσιάζουν την θεατρική παράσταση «Οι πλανήτες των αισθήσεων».

20:00-21:00 Συναυλία «Από το ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ μέχρι τον… ΜΙΚΗ». Ένα μουσικό πρόγραμμα με την συμμετοχή χορωδιών και τραγουδιστών με μουσική από την εποχή του Ρεμπέτικου μέχρι και την εποχή του λεγόμενου «Έντεχνου Τραγουδιού» με την συνοδεία του μουσικού σχήματος οι thekleigenians. Συμμετέχουν η Μικτή Χορωδία Μουσικής Σχολής Δήμου Βόλβης, η Παιδική Νεανική Χορωδία Δήμου Βόλβης και η Μικτή Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Ιερισσού «Ο Κλειγένης». Καλλιτεχνική επιμέλεια- διεύθυνση: Καραμάνης Σταύρος.

Πλατεία

19:00-20:00 Από την παγωνιά του Γερμανικού νότου ως την Ελλάδα και τις καταγάλανες θάλασσες, ο Aveiro, υπότροφος του Μίμη Πλέσσα και ταγμένος στον ηλεκτρονικό ήχο, δημιουργεί, συνθέτει και παρουσιάζει ένα μουσικό ταξίδι με προορισμό τις καρδιές μας. Μαζί του ο μουσικός και τραγουδιστής, Liam Zeno.

Παράλληλη Εκδήλωση

Δημοτικός Κήπος

17:00-18:00 Η περιπέτεια ξεκινά, ζήσε συναρπαστικά. Οι Πρόσκοποι προσκαλούν σε ένα μεγάλο παιχνίδι γεμάτο περιπέτεια, πολλές εκπλήξεις και μοναδικά προσκοπικά παιχνίδια που θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους. Ελάτε να παίξουμε παρέα.

 

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

 

Κεντρική Σκηνή

11:30-12:00 Οι χορευτικές ομάδες του Πολιτιστικού Συλλόγου Δράμας «Οι Ρίζες μας» θα παρουσιάσουν χορούς από την Κύπρο και από τα Νησιά του Αιγαίου.

12:00-12:30 Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μαυρολεύκης Δράμας «Ο Άγιος Παντελεήμων» θα παρουσιάσει χορούς και τραγούδια από την ευρύτερη περιοχή της Θράκης

13:00-13:30 Η ιδιωτική σχολή χορού της Ναταλί Θεοδωρίδου θα παρουσιάσει χορογραφίες σύγχρονου χορού.

13:30-14:00 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος» συμμετέχει με το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου συνοδευόμενο από την παραδοσιακή χορωδία και θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από την αστική παράδοση της πόλης της Καστοριάς.

14:00-14:30 Το χορευτικό τμήμα Κ.Ε.Π.Α.Π. Ασβεστοχωρίου που ανήκει στην «Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Αθλητισμού» του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη θα χορέψει χορούς της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Χοροδιδάσκαλος η Μαρία Σιββά.

17:00-18:00 Τα χορευτικά τμήματα ενηλίκων του εξωραϊστικού πολιτιστικού συλλόγου Πανοράματος Δράμας θα μας παρουσιάσουν χορούς από τον Πόντο και την Θράκη. Θα τους συνοδεύει η χορωδία του συλλόγου με κάλαντα από διάφορες περιοχές της χώρας. Μαζί τους θα εμφανιστεί ο Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός σύλλογος Βαθέος Αιγίνης, οι οποίοι θα μας παρουσιάσουν χορούς από την Ικαρία.

18:30-19:30 H Lady Delwynne και ο George Palousis παρουσιάζουν την μουσική παράσταση Myths and Fairytales.

20:00-22:00 Ποντιακό γλέντι. Ο Αριστοτέλης Αρχιτεκτονίδης θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα άκρως παραδοσιακό με τραγούδια και σκοπούς από τον Πόντο, παραδομένα από την πρώτη γενιά Ποντίων προγόνων.

Πλατεία

17:30-18:00 Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Λέσχη Ποντίων Δράμας» με χορούς από διάφορες περιοχές του Πόντου.

18:00-19:00 Ο Σύλλογος Κρητικών Ν. Δράμας «Η Μεγαλόνησος» θα μας μεταφέρει άρωμα από την λεβεντομάνα Κρήτη με τη μουσική και τους χορούς.

19:30-20:00 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδερού «Ρωμανία» θα χορέψει χορούς του τόπου μας.

Παράλληλη Εκδήλωση

Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Δράμας

11:00-12:00 Εκδήλωση για τα «50 χρόνια από την ίδρυση του Πανδραμαϊκού» στο πλαίσιο της οποίας θα τιμηθούν όλοι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στον Πανδραμαϊκό από την ίδρυσή του. Στη συνέχεια θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου – λευκώματος εκδόσεως ΔΕΚΠΟΤΑ για την ιστορία του Πανδραμαϊκού.

Σπίτι των συναισθημάτων

12:00-13:00 Η Δήμητρα Στεφανίδου θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Τα Χριστούγεννα της καφέ αρκούδας».

Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Δράμας

18:00-20:00 Ο σύλλογος Παραπληγικών Δράμας και η παιδαγωγική-καλλιτεχνική ομάδα «Παραμυθοτρέχαλοι» παρουσιάζουν την παιδική παράσταση «Η χελώνα και ο λαγός αλλιώς» όπου βασίζεται στο ομώνυμο παιδικό βιβλίο της Βούλας Γιαγκάζογλου – Παπούδα από τις εκδόσεις Ελληνοτεχνική.

Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων.

19:00 Το Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων συνδιοργανώνει με το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ΑμεΑ του Θεραπευτηρίου μουσικό φιλανθρωπικό γκαλά με τιμή εισόδου 3 ευρώ. Τα έσοδα θα διατεθούν για ψυχαγωγικές και αθλητικές ανάγκες των ατόμων ΑμεΑ του παραρτήματος.

Δημοτικό σχολείο Χωριστής – 14/12/2019 και 15/12/2019

Ο Μουσικοδραματικός Σύλλογος Χωριστής στις θα πραγματοποιήσει το 1ο σεμινάριο παραδοσιακών χορών περιοχών Αριδαίας – Καππαδοκίας – Κρήτης – Χωριστής.

 

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

 

Κεντρική Σκηνή

10:30-11:30 «Όταν η παράδοση συναντάει τον λαϊκό πολιτισμό και τους Ραγκουτσάρηδες του Έβρου». Ένα μουσικό-χορευτικό ταξίδι στην παράδοση της Θράκης και της Μακεδονίας μέσα από τα παιδικά χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Εβριτών Ν. Δράμας «Ο Έβρος». Κάλαντα, παραμύθια, ιστορίες, ήθη, έθιμα, χορός και μουσική πλέκουν το νήμα των Χριστουγέννων.

11:30-12:00 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λημνιών Ν. Καβάλας θα σας ταξιδέψει με νησιωτικούς χορούς από Λήμνο και Βόρειο Αιγαίο.

12:00-12:30 Το τμήμα Παραδοσιακών χορών νέων και εφήβων του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαγυνών θα παρουσιάσει χορούς από την Μακεδονία ενώ στη συνέχεια το παιδικό τμήμα και το τμήμα ενηλίκων του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσαυγής θα παρουσιάσει χορούς από τη Θράκη. Χοροδιδάσκαλοι Καραγιάννη Αγλαΐα – Πελιτάρης Πέτρος.

12:30-13:30 O Λαογραφικός Σύλλογος Θρακιωτών Νεροφράκτη Δράμας «Ο Αγιος Μώκιος» με χορούς από την περιοχή της Ανατολικής Θράκης και τα Αρβανιτόφωνα χωριά της Θράκης. Στα πλαίσια της συνεργασίας με τον Μορφωτικό Σύλλογο Νέων Κορινού Πιερίας, φιλοξενούμε το παιδικό τμήμα τους με χορούς από την Μαύρη Θάλασσα.

13:30-14:30 Ο Μουσικοδραματικός Σύλλογος Χωριστής και οι προσκεκλημένοι του σύλλογοι «Οι Φίλοι της Παράδοσης» και το «Χορευτικό συγκρότημα Δήμου Νεάπολης Συκεών» θα παρουσιάσουν χορούς από Μακεδονία και Θεσσαλονίκη .

14:30-15:00 Το Ωδείο « Θρακία Μούσα» Διδυμοτείχου συναντά το Άστρο των Χριστουγέννων. Έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια του Δωδεκαημέρου με τη Δίφωνη Παιδική Χορωδία του Ωδείου. Διεύθυνση: Γιώργος Μανάκας-Καρίνε Μικογιάν

15:00-15:30 Η χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραγιλιωτών Θεσσαλονίκης «Ορφέας» θα μας παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με Μακεδονικούς και Θρακιώτικους χορούς. Χοροδιδάσκαλος: Ανδρέας Μπακιρτζής.

17:30-18:30 Το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής «Εμμέλεια» της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως θα παρουσιάσει ένα γιορτινό αφιέρωμα με τίτλο «Παραδοσιακά κάλαντα του Δωδεκαημέρου» με κάλαντα από όλη την Ελλάδα και τις αλησμόνητες πατρίδες του Ελληνισμού

18:30-19:30 Το move it fitness club Drama και η πιο διασκεδαστική ομάδα του σας περιμένουμε να γυμναστούμε, να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε με το πιο hot fitness program!

20:00 Ο Δραμινός τραγουδιστής Στέλιος Πετρίδης θα μας τραγουδήσει δικά του τραγούδια όπως το «Είμαι Ευτυχισμένος» και «Δεν θέλω να σε ξαναδώ» καθώς και άλλες γνωστές λαϊκές επιτυχίες του ελληνικού πενταγράμμου.

Πλατεία

11:00-11:30 Οι χορευτικές ομάδες του Πολιτιστικού Συλλόγου Δράμας «Οι Ρίζες μας» θα παρουσιάσουν χορούς από την Κύπρο και από τα Νησιά του Αιγαίου.

11:30-12:30 «Το Τρεχαντηράκι», οι παιδικές χορευτικές ομάδες των Εκπαιδευτηρίων Ελληνικής Παράδοσης θα παρουσιάσουν χορούς και τραγούδια από την ευρύτερη περιοχή της Μικράς Ασίας.

12:30:13:30 Το Λύκειο των Ελληνίδων Δράμας θα παρουσιάσει έθιμα και χορούς του Δωδεκαημέρου από την περιοχή της Θράκης και των ντόπιων χωριών του Ν. Δράμας.

13:30-14:00 Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μαυρολεύκης Δράμας θα παρουσιάσει χορούς και τραγούδια από την ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

14:00-14:30 Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αδριανής Δράμας παρουσιάζει «Χορούς της Πατρίδας μας».

19:00-20:00 Ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροβάτου «Το Καρς» με τους μικρούς και μεγάλους χορευτές του μας μεταφέρουν με τους ποντιακούς χορούς σε περιοχές του αλησμόνητου Πόντου υπό την καθοδήγηση της κ. Σαλώμης Μιχαηλίδου.

Παράλληλη Εκδήλωση

Γήπεδο Κραχτίδη

11:00- 16:00 Μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Μίνι Βόλεϊ από τον Α.Σ. Γαία Δράμας.

Κεντρικοί δρόμοι

12:00-13:00 Οι Fasarioso έτοιμοι και πάλι να κλέψουν την παράσταση και να ξεσηκώσουν τα πλήθη κάνοντας μια βόλτα σε κεντρικούς δρόμους της Δράμας παρέα με τα ξωτικά.

Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Δράμας

18:00-20:00 Ο σύλλογος Παραπληγικών Δράμας και η παιδαγωγική-καλλιτεχνική ομάδα « Παραμυθοτρέχαλοι» παρουσιάζουν την παιδική διαδραστική παράσταση «Η χαμένη χαρά της Θυμιώς» που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Βούλας Γιαγκάζογλου – Παπούδα από τις εκδόσεις Ελληνοτεχνική.

Αμφιθέατρο Μουσικού Σχολείου Δράμας

18:30 Μουσικοχορευτική εκδήλωση με θέμα «Χριστούγεννα στη Μικρά Ασία» που συνδιοργανώνουν το Μουσικό Σχολείο Δράμας με τον Παμμικρασιατικό Σύλλογο Δράμας.

Δημοτικό σχολείο Χωριστής – 14/12/2019 και 15/12/2019

Ο Μουσικοδραματικός Σύλλογος Χωριστής πραγματοποιεί το 1ο σεμινάριο παραδοσιακών χορών περιοχών Αριδαίας – Καππαδοκίας – Κρήτης – Χωριστής.

 

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

 

Κεντρική Σκηνή

18:00-18:30 Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την χορωδία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Δράμας.

18:30-19:00 Μουσικοχορευτική παράσταση με τη συμμετοχή ποντίων καλλιτεχνών και των χορευτικών τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων «Ακρίτες Νέας Κρώμνης»

20:00 Οι Δραμινοί καλλιτέχνες Κώστας Τότσιος και Ελευθερία Λάσκαρη θα μας παρουσιάσουν ένα λαϊκό – ποπ πρόγραμμα υπό την μουσική επιμέλεια του Ηρακλή Σιδέρη.

 

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

 

Κεντρική Σκηνή

11:30-12:30 Τα ΚΑΠΗ και ΚΗΦΗ από το τμήμα ανοικτής φιλοξενίας του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας παρουσιάζουν τη δική τους Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση.

19:30-20:00 Το Πάρτι ξεκινά! Έχουμε γενέθλια. Η Ονειρούπολη συμπληρώνει 16 χρόνια παρουσίας και θέλει να το γιορτάσει. Στην Κεντρική Σκηνή τα ξωτικά θα σβήσουν 16 κεριά λίγο πριν την μεγάλη συναυλία!

20:00 Μεγάλη συναυλία. Από τους πολυσύχναστους δρόμους της Κωνσταντινούπολης στα ονειρικά σοκάκια του Παρισιού και από εκεί σε μια φεγγαρόλουστη βραδιά στην έρημο. Η καταξιωμένη συνθέτης Ευανθία Ρεμπούτσικα κάνει μια στάση από το μουσικό της ταξίδι στην Ονειρούπολη και μας υπόσχεται να γευτούμε την «Πολίτικη Κουζίνα» και να ονειρευτούμε ακούγοντας μελωδίες από το… «Αστέρι και η Ευχή». Μια παράσταση… μια μοναδική εμπειρία.

Πλατεία

16:30-17:30 H Μικτή Χορωδία Οφρυνίου, η Χορωδία πολιτιστικού συλλόγου Δραβήσκου ή Δράβησκος και η χορωδία Μικρασιατικού συλλόγου Μαυρολόφου Ακύλας και Πρίσκιλλα καθώς και η Χορωδία πολιτιστικού και ορειβατικού συλλόγου Μικρού Σουλίου Σερρών θα παρουσιάσουν κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδος υπό την διεύθυνση του μαέστρου Διονύση Βαφειάδη

18:00-19:00 Οι Χορωδίες των γυναικών Φωτολίβους και Εβριτών Ν. Δράμας θα τραγουδήσουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Νόπης Παχατουριδου.

 

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

 

Κεντρική Σκηνή

10:00-14:00 Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) με χαρά σας προσκαλεί στο «Λούνα Πάρκ» της Ανακύκλωσης που οργανώνει σε συνεργασία με το Δήμο Δράμας. Μια ψυχαγωγική αλλά παράλληλα ενημερωτική δράση για τους μικρούς μας φίλους με γνωστά παιχνίδια που έχουν προσαρμοστεί κατάλληλα με μηνύματα Ανακύκλωσης ώστε τα παιδιά ενώ διασκεδάζουν, παράλληλα να εκπαιδεύονται στα υλικά που ανακυκλώνονται.

19:30 Ο Δημήτρης Ιωαννίδης με το προσωπικό μουσικό του σχήμα E.S.A.N.S. (ΕΣΑΝΣ) θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα πειραματικής ενορχήστρωσης στη μοντέρνα ηλεκτρική κιθάρα.

Παράλληλη Εκδήλωση

Δημοτικό Ωδείο Δράμας

18:30-20:00 Το ερευνητικό Κέντρο Θράκης «Με τα ελευθέρια Φτερά της Νίκης» παρουσιάζει το φωτογραφικό λεύκωμα της μοναδικής και πρωτοποριακής Μουσειακής Συλλογής που καταγράφει τη σύγχρονη ιστορία του εμβληματικού αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης.