ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

Αν και δεν ήθελα να χρησιμοποιήσω τους στίχους του μουσουργού για τον οποίον ακούστηκαν διάφορα, ταιριάζουν μια χαρά στις μέρες μας.

Στο πολιτικό προσκήνιο ακούγονται ότι φταίνε οι προηγούμενοι, φταίνε οι πιο προηγούμενοι, θα φταίνε οι επόμενοι για διάφορα συμβάντα.

Όλα σχεδόν στο σύστημα δεν «δουλεύουν» καλά και για το οποιοδήποτε άσχημο δεν παίρνει κάποιος την ευθύνη από το κυβερνόν κόμμα.

Πάντως οι περισσότεροι όταν μας άλλαζαν «πόστο» στην εργασία μας για να προχωρήσουμε, διορθώναμε αυτό που δεν ήταν σωστό, ελέγχαμε το λάθος και προσθέταμε το καινούργιο που θα ήταν καλύτερο και ασφαλές (αυτό αφού ήμασταν με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου) και όχι ανεύθυνα και με αδιαφορία.

Παραθέτω σχόλια από το Κουτί της Πανδώρας για την Κυβέρνηση.

Υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δεξιάς. Πούλησαν σε εξωφρενική τιμή τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Κάθε φορά που δέχονταν κριτική για τις ολιγωρίες και τα λάθη τους, κατηγορούσαν τους πολιτικούς αντιπάλους για ροπή στον λαϊκισμό. Τους έδειχναν τις δημοσκοπήσεις για να τους αποστομώσουν, τους ζητούσαν να αρθούν στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων και να γίνουν υπεύθυνοι. Κούναγαν το δάχτυλο με αλαζονεία στην κοινωνία, εγκαλούσαν τους πολίτες για έλλειμμα ατομικής ευθύνης και όταν τα γεγονότα ανέτρεπαν τις προβλέψεις τους, χρέωναν στους προηγούμενους όλα τα στραβά και ανάποδα.

Είχαν αμέριστη βοήθεια των… ανιδιοτελών διαύλων ενημέρωσης, κατασκεύαζαν τερατώδη ψέματα και τα έδιναν στην κυκλοφορία σε πολυτελείς συσκευασίες για να ξεγελάσουν τους πολίτες.

Ο ναρκισσισμός τους δεν έχει όρια, δεν έχει προηγούμενο!

Οι Υπουργοί κάνουν του κεφαλιού τους, ορισμένες φορές με τις πρωτοβουλίες τους καλύπτουν τα κενά που αφήνει ο φυγόπονος και γκαφατζής Πρωθυπουργός και αυτός λειτουργεί σαν ανεύθυνος μονάρχης που απλώς παρίσταται και χαιρετίζει (Κουτί Πανδώρας).

Είναι δυνατόν να εμπιστευτεί ο λαός (άλλωστε φαίνεται από τα χαμηλότατα ποσοστά τα εκλογικά) έναν τέτοιο Πρωθυπουργό;

Όχι φυσικά, δεν ψηφίζουμε Δεξιά.