ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

Αυτές τις μέρες διάβαζα κείμενο με θέμα: «Πίσω από κάθε πολιτικό κρύβεται μια έξυπνη γυναίκα». Και γράφω και τα λόγια της Κατερίνας των Μεδίκων: Σε όλες τις εποχές, τις υποθέσεις των πολιτικών -των ηγετών- τις διηύθυναν οι π… Αποτελεσματικό τρίπτυχο: Πολιτική – σεξ – μυστικά.

Σήμερα συνηθισμένο αφήγημα «για όλα φταίνε οι άλλοι», ρίχνοντας την ευθύνη αλλού. Συμβαίνει όταν οι άνθρωποι των πολιτικών, δηλαδή ο περίγυρός τους, ψηφοφόροι, φίλοι, παιδιά τους, γυναίκες τους, προσπαθούν να διαψεύσουν τα αδιάψευστα. Ζούμε λοιπόν την αποθέωση της δικαιολογίας. Περνάνε τον κόσμο για πρόβατα; (TVXS). Εκφράζοντας μάλιστα και αστείες δικαιολογίες.

Οι δεν γυναίκες των πολιτικών αισθάνονται ότι κανένας άλλος άνδρας δεν είναι πιο ικανός ή πιο ενάρετος από τον δικό τους, αφού μάλιστα τους συμβουλεύουν και τους επηρεάζουν στις αποφάσεις τους Επίσης τους προβάλλουν και ασκούν μια επιρροή στην κοινωνία. Διαψεύδουν τα λάθη τους, τις παραλείψεις σε ό,τι υποσχέθηκαν χωρίς να τα εφαρμόσουν ποτές, τους δικαιολογούν και τους υπερασπίζονται αν και ξέρουν ότι είναι ανίκανοι να διοικούν, είτε σε κυβερνητικό επίπεδο είτε σε αυτοδιοικητικό –Δήμοι ή Περιφέρειες.

Βέβαια, αφού πρέπει να επανεκλεγεί ο πολιτικός για να φέρει μπόλικο χρήμα στο σπίτι από τον μισθό του, ενώ ηγείται και περνάει ο λόγος του κλπ. κλπ., τα παιδιά του γίνονται απαιτητικά, με άσχημες συμπεριφορές σε όλους, διότι είναι τα τέκνα του πολιτικού και πρέπει να έχουν προνόμια… Καταλαβαίνετε πολλά με όσα διαβάζετε.

Κι επειδή το φθινόπωρο θα έχουμε εκλογές, γράφω γνωμικά, αποφθέγματα για να βγάζουμε συμπεράσματα.

α) Ο όρκος της πόρνης μοιάζει με τον όρκο του πολιτικού. Και οι δύο ορκίζονται σε όποιον απευθύνεται (Δίφιλος ο Σίφνιος, 7ος αιώνας)

β) Λένε ότι η πολιτική είναι το δεύτερο αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου. Έχω διαπιστώσει ότι έχει καταπληκτική ομοιότητα με το πρώτο (Ρήγκαν)

γ) Η πολιτική είναι η πρώτη των τεχνών και η τελευταία των επαγγελμάτων (Βολταίρος)

δ) Το όπλο των πολιτικών είναι η λήθη των λαών (Στάλιν).