ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

Για άμεση επαφή με τους πολίτες η Ν.Δ. σχεδιάζει περιοδείες στελεχών της σε όλη την Ελλάδα. Έτσι στις 30/9 την πόλη των Σερρών επισκέφθηκε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, μιας που λιγοστεύουν τα ποσοστά της Κυβέρνησης.

Ας δούμε το ποιόν του: Ξεκίνησε ως πολιτικός της Κεντροαριστεράς. Το 2012 στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ εκλέχτηκε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου. Το 2014 ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την ΕΛΙΑ. Υπήρξε επίσης μέλος της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης ως επιλογή του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Ευαγγ. Βενιζέλου την περίοδο συγκυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ.

Για απαράδεκτα αντισύριζα σκίτσα εν μέσω πανδημίας αναφέρθηκε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, ενώ ο Κ. Πιερρακάκης απάντησε: Δεν ξέρω τίποτα, δεν μπλέκω κι «έδειξε» την Προεδρία της Κυβέρνησης ως υπεύθυνη να απαντήσει.

Από το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, στο οποίο έκανε το «αγροτικό» του, πέρασε το 2016 στη Ν.Δ. γιατί τον είχε συνεγείρει προφανώς το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν αυτός εμφανιζόταν μεταρρυθμιστής, ανανεωτής, ρηξικέλευθος και όταν άρχισε τις κλάκες για προδότες και ψεύτες, συνεπικουρούμενος από την αγέλη, ο Κ. Πιερρακάκης διάλεξε τον δρόμο της σιωπής. Την εικόνα του τεχνοκράτη που δεν εμπλέκεται στη βρώμικη δουλειά, αλλά τον ενδιαφέρει μόνο η δουλειά (Θαν. Καρτερός, Κουτί της Πανδώρας, 27/7/2022).

Αλήθεια τέτοιους πολιτικούς είναι δυνατόν να ψηφίζουμε που πάνε «όπου γέρνει η ζυγαριά»; Για να έχουν παχυλούς μισθούς;

Σίγουρα όχι, για μια αξιοπρέπεια πρέπει να ζούμε και εμείς οι ψηφοφόροι ψηφίζουμε άτομα που θα διαφυλάξουν τα συμφέροντα του απλού φτωχού κόσμου.

Πιστεύω να συμφωνείτε. Άρα σωστή ψήφο ρίχνουμε.

«Οι σημερινοί Έλληνες πολιτευταί είναι όλοι ψηφοθήραι, όλοι κομματάρχαι και εκ τούτου και κάπως ρήτορες εξ ανάγκης».