ΑΡΘΡΟ

Του Captain Νικόλαου Κ. Μεταξά

ATPL

AIRLINE PILOT

B737NG AIRBUS 320

 

 

(συνέχεια από το προηγούμενο)

Άκου λοιπόν, ρε φίλε μερικές αλήθειες που σου τις λένε, οι έχοντες τον λόγο Ιατροί, αλλά εσύ, ή δεν τις καταλαβαίνεις ή το παίζεις «μάγκας».

  1. Η επιδημία υπάρχει, είναι πάρα πολύ μεταδοτική, και προκαλεί και θάνατο.
  2. Στόχος των μέτρων είναι να μεταδοθεί με όσο το δυνατόν μικρότερη ταχύτητα, ώστε να προλαβαίνουν τα νοσοκομεία να περιθάλπουν τους ασθενείς. Γιατί αν εσύ, βοηθάς με τον τρόπο σου να μεταδοθεί με ταχύτητα ο ιός, τότε στα νοσοκομεία, όταν θα χρειαστεί να πάνε σε ΜΕΘ τρεις ασθενείς, και υπάρχει μόνο ΜΙΑ ΜΕΘ, διαθέσιμη, τότε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ οι γιατροί θα διαλέξουν τον ΕΝΑ, και θα αφήσουν τους άλλους δύο εκτός ΜΕΘ, κι ας πεθάνουν. Ό,τι ακριβώς συμβαίνει στην Ιταλία.
  3. Η κ. Μέρκελ είπε, ότι στην Γερμανία θα μολυνθεί το 60% του πληθυσμού.

Ο κ. Τσιόρδας για την Ελλάδα, μας λέει ότι ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ αν το πετύχουμε, θα μολυνθεί μόνο το 10 με 15% του πληθυσμού.

Ξέρεις πόσος είναι ο πληθυσμός της Ελλάδας;

Έχεις καταλάβει τι λέει ο άνθρωπος προσπαθώντας, να μας ξυπνήσει με ευγένεια;

Ότι πράγματι θα πρόκειται για παγκόσμια επιτυχία, αν στην Ελλάδα μολυνθούν προς το παρόν λένε για 50.000!!!

Να υποθέσω, ότι αυτά τα έχεις καταλάβει;

Και παρ ’όλα αυτά, όχι μόνο δεν μένεις σπίτι, αλλά επιπλέον, βγαίνεις και πας για μπάνιο Μάρτη μήνα, ή ξεντύνεσαι στις παραλίες, και κόβεις βόλτες, είκοσι πόντους απόσταση, ο ένας από τον άλλον, με κοντομάνικα; Με πιθανότητα ακόμη και να κρυώσεις ή να πάθεις κοινή γρίπη;

Δηλαδή προκαλείς, τους εποχιακούς ιούς, τα κρυολογήματα και τους εποχιακούς πυρετούς, που θα σε βρούνε λόγω της ανοησίας σου, να επιβαρύνουν ΑΚΟΜΑ πιο πολύ το σύστημα Υγείας, έτσι που και αυτή η μία ΜΕΘ, που θα υπήρχε, με τη δική σου ανοησία, να μην είναι πια διαθέσιμη για αυτούς που θα πάθουν πνευμονία.

Και βέβαια αυξάνεις και τη διάδοση του ιού, με τις στενές παρέες, και τις «συναθροίσεις», λέξη που αμφιβάλλω αν την καταλαβαίνεις.

Δεν την καταλαβαίνεις φίλε, γιατί αν την καταλάβαινες, όταν σου είπαν στο κρεοπωλείο σήμερα να μπαίνεις ένας – ένας μέσα, δεν θα έκανες ουρά απ’ έξω, όντας σε απόσταση αναπνοής ο ένας με τον άλλον και πιάνοντας κουβέντα, που σημαίνει τα σταγονίδια του ενός κατευθείαν στο πρόσωπο του άλλου!

ΑΚΟΥ λοιπόν φίλε:

Από τον ιό, θα προσβληθούν στη Ελλάδα, πάρα πολλοί άνθρωποι, μάλλον και εσύ, και εγώ και αυτός και έπεται συνέχεια!

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ σου ζητάει να πάρεις μέτρα, ώστε να αρρωστήσουμε λίγοι-λίγοι, για να μπορεί το σύστημα υγείας, να μας περιθάλπει όσο το δυνατόν καλύτερα.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ σού ζητάει να βοηθήσεις να καθυστερήσουμε τη διάδοση του ιού, ώστε να προλάβει ενδεχομένως, να βρεθεί φάρμακο ή εμβόλιο.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ σου ζητάει, να δράσεις, ΕΣΤΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, όχι σαν άτομο, ούτε σαν «γιαλαντζί» επαναστάτης, αλλά σαν μέλος μιας κοινωνίας, και να υπακούσεις στις οδηγίες και τις συμβουλές των ειδικών, για να μπορέσουν να σωθούν οι άνθρωποι, που θα χρειαστεί να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, δεν θα σε δικάσει, αν εξαιτίας της δικής σου «μαγκιάς» ή «επιπολαιότητας», πεθάνουν αρκετοί παραπάνω, είναι όμως πολύ πιθανόν, να κτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο, όταν φτάσει η στιγμή που θα έχεις τον πατέρα σου στο Νοσοκομείο με τον ιό, και σου πει ο γιατρός «δεν υπάρχει ΜΕΘ, μία μόνο που έχουμε θα την διαθέσουμε για έναν νέο σε ηλικία!».

Εκείνη την ώρα, φίλε, δεν θα υπάρχει, το «Συγνώμη δεν είχα καταλάβει», εκείνη την ώρα, η σημερινή σου ανυπακοή, θα είναι ΟΡΙΣΤΙΚΑ και αμετάκλητα, το να καταστείς εσκεμμένα δολοφόνος τόσων συνανθρώπων σου!

Υπάρχουν προτάσεις για να περάσετε όμορφα: αν δεν τις γουστάρετε καθίστε σπίτι να περάσετε άσχημα. Να φάτε τους τοίχους και να μασήσετε τα σίδερα, καθόλου δεν μας νοιάζει. Αυτό που μας νοιάζει είναι να μη σουλατσάρετε ανεύθυνα στις δικές μας ζωές.

Δεν πιστεύω, ότι θα αλλάξεις συμπεριφορά, φίλε Ελληνάρα. Γιατί η βλακεία συνδυασμένη με ημιμάθεια και «μαγκιά», είναι πραγματικά δολοφονικό μείγμα.

Δεν είσαι επαναστάτης, δεν ξέρεις περισσότερα εσύ και αν δε θες να έχεις τύψεις, πως έγινες ο υπαίτιος να πεθάνουν άνθρωποι, κάτσε σπίτι σου επιτέλους!

Για πρώτη φορά στη διάρκεια της γνωστής Ιστορίας, η ύπαρξη ενός μεταδοτικού νοσήματος προβάλλεται ως λόγος απονέκρωσης της ζωής ολόκληρων κοινωνιών.

Φοβάμαι ότι θα έχουμε πολλούς ανέργους. Αυτοί θα είναι τα πραγματικά θύματα και αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης. Η νέα φτωχοποίηση είναι προ των πυλών. Ο κίνδυνος για νέα γενιά κόκκινων δανείων είναι ορατός. Τα μέτρα αναστολής των φορολογικών υποχρεώσεων και των δόσεων στις τράπεζες πρέπει να επεκταθούν και στα φυσικά πρόσωπα. Δεν μιλάμε για σεισάχθεια. Απλώς οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν και έκτακτα μέτρα για να αντιμετωπιστούν. Αλλιώς το τικ τακ κάποτε σταματά και η βόμβα εκρήγνυται.

Φοβάμαι επίσης ότι δεν έχετε υποψιαστεί πού οδηγεί αυτή η περιπέτεια και τι μας περιμένει στο τέλος του δρόμου.

Τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης έχουν σχεδόν εξαντληθεί μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Ωστόσο η κυβέρνηση ελέγχεται επειδή δεν επιδεικνύει τα ίδια αντανακλαστικά στη λήψη μέτρων για την πλήρη και αναγκαία θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, καθώς και την εφαρμογή πιο επιθετικών τακτικών αντιμετώπισης και ελέγχου της διασποράς του κορωνοϊού, την ώρα που ήδη η μακάβρια λίστα στη χώρα μας καθημερινά μακραίνει.

 

Εσάς φοβάμαι

 

Το παιχνίδι αλλά Μαυρογιαλούρου του Πρόεδρου του ΠΙΣ κ. Πατούλη που παίζει και αυτήν την στιγμή παιχνίδια εντυπώσεων προς καλλιέργεια του δικού του ίματζ, και ζητά τώρα 2000 κρεβάτια ΜΕΘ.

Εσάς και μόνον εσάς φοβάμαι, που καθήκον σας είναι να φροντίζετε τους ζωντανούς και όχι να αναλώνεστε σε καταμέτρηση νεκρών.

Φοβάμαι εσάς που κλείσατε με καθυστέρηση δύο εβδομάδων τα γήπεδα, τα σχολεία, τις εκκλησίες, τα θέατρα και τα εστιατόρια.

Φοβάμαι εσάς που στείλατε τους τροχονόμους στους δρόμους, χωρίς να τους εξηγήσετε ότι δεν πρέπει να αγγίζουν ούτε γι’ αστείο τα έγγραφα των πολιτών, προκειμένου να αποκλείουν την πιθανότητα μετάδοσης του ιού από τον έναν χριστιανό στον άλλον.

Φοβάμαι εσάς που αφήσατε δύο Σαββατοκύριακα ανοιχτά τα διόδια και τα λιμάνια.

Φοβάμαι γιατί στελέχη σας συμπεριφέρονται κατά τη διαχείριση κρίσης σαν τηλεοπτικές σταρλετίτσες, ναι, αυτές τις παρδαλές και αγράμματες ξανθές, που θεωρούν κατόρθωμα να κολλήσουν κορωνοϊό για να το πουν στα ΜΜΕ και τα social, μπας και ανεβεί το κασέ τους. Στελέχη που παρακολουθούν την καμπύλη του Covid-19 για να επενδύσουν πολιτικά, λες και όταν τελειώσει ο μπελάς κι όλα πάνε κατ’ ευχή δεν θα προλάβουν να το πράξουν.

H κρίση δημόσιας υγείας που αντιμετωπίζει όλος ο πλανήτης επαναφέρει τη συζήτηση στα βασικά, στα θεμελιώδη, σε εκείνα που συγκρότησαν τον σύγχρονο πολιτισμό, αλλά αμφισβητήθηκαν εντόνως τις τελευταίες δεκαετίες από τους θιασώτες της απολύτως ελεύθερης αγοράς, το αόρατο και αυτορρυθμιστικό χέρι της οποίας απεδείχθη ανήμπορο και αδύναμο να χειριστεί μείζονα προβλήματα και ακόμη αναζητείται.

Κακά τα ψέματα, χωρίς ισχυρή κρατική παρέμβαση και δράση, χωρίς την αυτοθυσία των ανθρώπων του κατασυκοφαντημενου δημοσίου συστήματος υγείας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο παρά θάνατος, δυστυχία και βεβαίως οικονομική και κοινωνική κατάρρευση.

Κι επειδή θέλω να κλείσω κάπως διαφορετικά, θα κάνω μία μικρή επισήμανση: Προσέξτε μήπως το καλοκαίρι διακοπές κάνουν μόνον οι μπακάληδες, οι φαρμακοποιοί και οι νεκροθάφτες. Μιας και επηρεασμένος από το σκίτσα του Αρκά, ο καθένας ξεμείνει από δουλειά.