ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

Είναι μέρες αγάπης, αφού περιμένουμε την Ανάσταση και πρέπει να γίνονται καλές πράξεις, παρ’ όλη την επιφύλαξη των ανθρώπων, λόγω της πανδημίας.

Όχι όμως ψευδοφιλανθρωπία και επικοινωνιακά τρυκ, δεν βοηθούν οι Βουλευτές με την πρότασή τους για την κράτηση μισού μισθού 2 μηνών για το Ταμείο προς αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Άλλωστε αυτό έγινε σε ένα διάλειμμα μάχης ενάντια στην πανδημία και δεν ήταν πολιτική πρόταση, ούτε κοινοβουλευτική. Είναι μια υποκρισία από τους ενθουσιώδεις οπαδούς (θιασώτες λέει η Κανέλλη) και δήμιους των δικαιωμάτων του λαού και της ελεύθερης αγοράς.

Είναι ένα είδος πρόσκλησης σε εθελοντισμό και προετοιμασία –αφού τα λεφτά φτάνουν μέχρι τον Ιούνιο, λέει ο Σταϊκούρας- για κόψιμο και πάλι μισθών και συντάξεων.

Είναι μια πρόταση των Βουλευτών της Ν.Δ., ένα άλλοθι για να ψηφίζουν την πολιτική που επιφέρει λιτότητα.

Όχι λοιπόν λαϊκισμός ότι τάχα μοιάζουν με τα θύματά τους, δηλαδή εμάς, σε επίπεδο συνεπειών. Άλλο να παίρνεις 9.000 ευρώ το μήνα και άλλο 380 ευρώ.

Οι πολιτικοί ενεργούν για την καλή τους φήμη (τιμητές – Κανέλλη), ώστε οι μελλοντικοί άνεργοι, που θα τους φορέσουν και βραχιόλι υγείας να χειροκροτούν χωρίς αντίσταση αυτούς που τους έχουν δέσει χειροπόδαρα.

Αποσκοπούν να μας πιάσουν στον «ύπνο», αλλά δεν θα τα καταφέρουν. Θα αντιδράσουμε δυναμικά, αυτό να ξέρουν.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ